Minister vil have flere anmeldelser

Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S), vil have læger til at anmelde flere erhvervssygdomme

Bine Martine Gori
Mette Frederiksen ønsker at modtage flere anmeldelser om erhvervssygdomme fra landets læger og tandlæger. Arkivfoto
Arbejdsskadestyrelsen 29. juni 2012 15:48

DANMARK: Hvert år bliver op mod 2.000 sager om mulig erhvervssygdom ikke anmeldt til Arbejdsskadestyrelsen af landets læger og tandlæger. Det betyder, at de tilskadekomne ikke får den erstatning, som de har krav på, hvis deres sag kunne anerkendes som en arbejdsskade.

DDet viser en ny rapport fra en arbejdsgruppe under Arbejdsskadestyrelsen.
- En ting er, at man bliver syg af at gå på arbejde – det er i sig selv helt urimeligt. Men hvis man oven i købet går glip af muligheden for at få erstatning, fordi sagen ikke bliver meldt til Arbejdsskadestyrelsen, så er det et alvorligt problem. Derfor vil jeg ved førstkommende lejlighed foreslå en ændring af loven, så flere fagprofessionelle, for eksempel psykologer og kiropraktorer, får pligt til at anmelde mulige erhvervssygdomme,” siger beskæftigelsesminister Mette Frederiksen.
Ud over en ændring af loven har ministeren bedt Arbejdsskadestyrelsen om at gennemføre en række initiativer for at sikre, at flere erhvervssygdomme bliver anmeldt.
Blandt andet vil styrelsen skrive direkte til de læger, som ikke har anmeldt en erhvervssygdom til Arbejdsskadestyrelsen i det seneste halvandet år. Formålet er at gøre lægerne bevidste om deres pligt til at anmelde en sag alene på baggrund af en mistanke om en sammenhæng mellem arbejde og sygdom.
Desuden arbejder styrelsen videre med rapportens øvrige forslag om oplysning og vejledning om anmeldepligten hos landets sundhedsfaglige personale.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...

Her ville vi gerne vise dig forslag til flere artikler, men pga. din Adblocker kan vi ikke gøre det!

Her ville vi gerne vise dig forslag til artikler fra vores magasiner, men pga. din Adblocker kan vi ikke gøre det!

Seneste nyheder

Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...