Total forvirring om Royal Arctic Line

Måske er Aalborg Havn basishavn for handelen med Grønland - eller måske er den ikke

Jørn Larsen
Aalborg Havns bestyrelsesformand, borgmester Thomas Kastrup-Larsen: - Vi er meget overraskede over udmeldingen.
Aalborg 7. oktober 2016 07:59 - Opdateret 7. oktober 2016 13:23

AALBORG: Der er total forvirring om Royal Arctic Line’s fremtid i Aalborg. I går udsendte Aalborg Havn en pressemeddelelse, hvor der bl.a. stod: "Selvstyreejede Royal Arctic Line bebuder nu opsigelse af basishavn-aftalen allerede fra 2019 - en aftale der ellers løber til 2022. Aalborg Havn står uforstående over for udmeldingen."

Videre står: "Grønlandske Royal Arctic Line har tirsdag den 4. oktober 2016 meddelt sine ansatte i Aalborg, at rederiet vil omlægge sit rutenet fra 2019, og at den nye rute ikke indbefatter Aalborg Havn. Det erfarer bestyrelsen i Aalborg Havn A/S".

Men den udlægning af virkeligheden kan man ikke genkende i Royal Arctic Line. Bestyrelsesformand Kuno Fencker siger til NORDJYSKE:

- Vi har en aftale med Aalborg Havn som basishavn til år 2022.

- Vi er i gang med at lave nogle langsigtede strategier for, hvordan vi skal understøtte Grønlands infrastruktur, og vi har været i Aalborg for at informere om forskellige scenarier. Nogle af scenarierne indebærer, at Aalborg ikke er basishavn for Grønland. Men indtil videre har vi ikke taget nogen beslutning, og vi har ikke opsagt nogen aftaler, og det er der landet ligger lige nu, understreger han.

Aalborg Havns bestyrelsesformand Thomas Kastrup-Larsen, der også er borgmester i Aalborg, er glædeligt overrasket over udmeldingen fra Kuno Fencker.

Han fortæller, at man har valgt at reagere ud fra nogle meget klare meldinger fra Verner Hammeken, administrerende direktør i Royal Artic Line

Verner Hammeken har meget klart meldt ud, at han vil ud af Aalborg Havn fra 2019.

- Derfor er vi nødt til klart og tydeligt at markere, hvor vi står. Vi har en aftale, og den har vi tænkt os at holde fast, siger Kastrup-Larsen.

Det har ikke været muligt at træffe Verner Hammeken for en kommentar.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...

Her ville vi gerne vise dig forslag til flere artikler, men pga. din Adblocker kan vi ikke gøre det!

Her ville vi gerne vise dig forslag til artikler fra vores magasiner, men pga. din Adblocker kan vi ikke gøre det!

Seneste nyheder

Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...