Miljøvenligt dambrug og Put and Take søer på vej i Buderupholm

De fire betonkar hos Buderupholm Dambrug kommer årligt til at producere 100 tons ørreder. Foto: KOMMA’riet <i>KOMMA'riet</i>

De fire betonkar hos Buderupholm Dambrug kommer årligt til at producere 100 tons ørreder. Foto: KOMMA’riet KOMMA'riet

Fire nye betonkar hos det genopstartede Buderupholm Dambrug blev taget i brug i slutningen af december måned, og når dambruget i løbet af den kommende periode kommer på fuld kapacitet, vil der blive produceret 100 tons fisk om året. Fem forskellige slags ørreder vil der være i Buderupholm, som alle sælges videre til Put and Take søer rundt om i landet.

- Vi er kommet rigtig fint i gang med de nye anlæg, og i løbet af en uges tid vil det første af vores anlæg være oppe i fuld drift. Herefter følger de øvrige anlæg stille og roligt med, og når alle anlæg er i fuld drift, vil vi årligt avle 100 tons ørreder, fortæller dambrugets ejer Flemming Christensen.

Det nye anlæg på Buderupholmvej er unikt. Det er både moderne og miljøvenligt, pointerer Flemming Christensen.

- Kilden ude i området leverer vandet direkte ned i vores anlæg. Helt uden strøm og det ledes ud i åen igen på samme måde.

- Faktisk leder vi vandet ud i åen med mere ilt, end der normalt vil være. Samtidig samler vi det slam, der naturligt kommer, i en stor beholder.

- Det bliver herefter fragtet til et biogasanlæg, som bruger det i deres produktion, lyder det fra Flemming Christensen.

Lige på den anden side af vejen ved dambruget er der fuld gang i gravemaskinerne. Her vil der i løbet af efteråret stå to put and take søer klar, så områdets fiskere i fremtiden kan få ørreder fra Buderupholm Dambrug på krogen.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.