Hjertet banker for heksebørn i Afrika

Anja Ringgren Lovén holder foredrag og danser zumba i Arena Nord

Anja Ringgren Lovén, fotograferet sammen med de såkaldte heksebørn - før hun fødte sin og kæresten Davids søn. Privatfoto
Frederikshavn 29. september 2014 05:56

FREDERIKSHAVN: Lørdag den 4. oktober holder Anja Ringgren Lovén foredrag om sin nødhjælpsorganisation DINNødhjælp, hvis eneste formål er at hjælpe såkaldte heksebørn i Nigeria.

Foredraget foregår i Arena Nord i Frederikshavn.

Frederikshavnerpigen Anja Ringgren Lovén er lige blevet mor til en skøn lille dreng, men hendes hjerte banker ikke kun for hendes egen søn, men også for hendes mange heksebørn på det nye børnehjem, som hun og kæresten David Emmanuel Umem har oprettet i Nigeria.

Siden 2011 har Anja Ringgren Lovén viet sit liv til at hjælpe heksebørn i Nigeria, der bliver tortureret og slået ihjel på grund af overtro, og som sjældent får hjælp på grund af borgernes angst for at blive udstødt af samfundet og et ineffektivt og korrupt styre.

Anja opsagde sit job, solgte alt, hvad hun ejede, og rejste til Afrika for at hjælpe heksebørnene. Her så hun med egne øjne, hvor forfærdelige og ubarmhjertige forhold børnene lever under, og sammen med

en forretningsmand og revisor fra Frederikshavn stiftede hun nødhjælpsorganisationen DINNødhjælp.

Formålet var ene og alene at redde så mange børn som muligt i sikkerhed i Child’s Rights and Rehabilitation Networks center i Akwa Ibom, der er et af de værste steder i Nigeria, når det gælder heksejagter.

I foråret fik DINNødhjælp godkendelse til at oprette et børnehjem for heksebørnene, da børnene kun kan være seks måneder på centret i Akwa Ibom. Børnehjemmet står nu færdigt, og huser de første børn fra centret.

Alt det og alle oplevelser - gode som grumme - fortæller Anja Ringgren Lovén om i sit foredrag. Det koster 150 kroner at være med. Pengene går ubeskåret til nødhjælpsorganisationen. Billetter kan købes på billetto.dk - søg efter dinnødhjælp.

Opvarmning

Inden foredraget er der mulighed for danse zumba i en times tid.

- Det kan måske synes lidt mærkeligt at kæde dans og sjov sammen med noget så alvorligt som jagt på heksebørn i Afrika, men der er en god forklaring: I Akwa Ibom er der ikke mulighed for at give børnene

psykologhjælp, så i stedet leger og danser de ansatte på centret med børnene. Det er gennem leg, og især sang og dans, at børnene bearbejder deres traumer, da det ofte er lettere for et barn at udtrykke sine følelser i leg og dans end ved at tale om dem, fortæller Anja Ringgren Lovén.

Læs mere på DINNødhjælp.dk

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...

Her ville vi gerne vise dig forslag til flere artikler, men pga. din Adblocker kan vi ikke gøre det!

Her ville vi gerne vise dig forslag til artikler fra vores magasiner, men pga. din Adblocker kan vi ikke gøre det!

Seneste nyheder

Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...