Urimeligt angreb

Peer Thisted mener, at kritikeres angreb har skingert niveau

Peer Thisted: - Asaa ønsker ikke en dialog om anvendelsen af Tonnishave. Foto: Kim Dahl Hansen
Brønderslev Kommune 14. december 2012 05:36

BRØNDERSLEV/DRONNINGLUND: - Det er helt forkert, når bl.a. borgerforeningen i Asaa hævder, at beslutningen omkring Tonnishave træffes uden om byrådet. Det siger formand for ældreomsorgsudvalget i Brønderslev Kommune, Peer Thisted (S).

Nu har også økonomiudvalget bakket op om ældreomsorgsudvalgets beslutning om at lukke Tonnishave. I næste uge er det byrådet, der skal træffe den endelige beslutning.

Udvalgsformand Peer Thisted mener, at det blot er én af mange fejl i debatten.

- De seneste dages debat om lukning af Tonnishave har nået et skingert niveau, og der er behov for at sætte udtalelserne fra borgerforeningen og Pårørendegruppen ind i en reel sammenhæng, udtaler Peer Thisted.

- Når Thomas Nymann og Peter Koch hævder, at forvaltningen ikke har villet finde andre besparelser end Tonnishave, så er det ikke rigtigt. Udvalget er blevet reduceret med 9,1 mio. kr. og ikke kun de 5,5 mio.kr., som indstilles fundet ved at lukke Tonnishave, fortæller Peer Thisted.

- Ældreomsorgsudvalget har til budget 2013 bedt forvaltningen om at beskrive, hvordan der kan spares 10 mio. kr. I det endelige budget, som er vedtaget af det samlede byråd, er det besluttet at der skal spares i alt 9,1 mio. kr. på ældreomsorgsudvalgets område.

- Nogle af besparelserne er konkret aftalt i budgettet, mens beslutningen om tilpasning af antallet af plejehjemspladser blev udsat til beslutning i december. Byrådet vedtog dog en besparelse på 5,5 mio. kr. Dette beløb svarer til den besparelse, der kan opnås ved at lukke Tonnishave.

Peer Thisted forklarer, at såvel forvaltning som ældreomsorgsudvalget har været meget opmærksom på, hvilke konsekvenser en lukning af Tonnishave vil få, og hvilke alternativer der vil være ved at finde pengene andre steder:

- Vi har foreslået lukning af Tonnishave, fordi vi det seneste års tid har haft 20-25 ledige pladser på vores plejecentre. De nuværende 13 beboere på Tonnishave kan rummes andre steder, uden at det betyder noget for den service, vi kan levere på plejecentrene. Når ældreomsorgsudvalget peger på Tonnishave er det desuden fordi bygningen trænger til renovering.

Peer Thisted peger på, at en besparelse generelt på ældreområdet på de 5,5 mio. kr. vil få konsekvenser for f.eks. rengøring eller den personlige pleje hos de hjemmeboende pensionister: - Det kan betyde, at man kun kommer i bad hver 14. dag eller får gjort rent hver hver fjerde uge. Det synes vi er uværdigt og et dårligt alternativ til at flytte 13 beboere til andre plejecentre.

- Det har også været fremme, at man bare kan lukke andre plejecentre. Men lukning af plejehjemspladser andre steder i kommunen kan let være forbundet med tab for kommunen, da disse plejecentre er opført med lån, som kommunen garanterer for. Lukkes sådan et plejecenter skal bygningerne sælges. Det kan give kommunen en gæld.

Endelig påpeger Peer Thisted, at udvalget har forsøgt at komme i dialog med borgerforeningen om alternative muligheder for brug af Tonnishave. Men at borgerforening og pårørendegruppe har stået stejlt på, at man kun ville drøfte en bevarelse af Tonnishave som plejecenter.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...

Her ville vi gerne vise dig forslag til flere artikler, men pga. din Adblocker kan vi ikke gøre det!

Her ville vi gerne vise dig forslag til artikler fra vores magasiner, men pga. din Adblocker kan vi ikke gøre det!

Seneste nyheder

Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...