Elever tænker og handler grønt

Sennels Skole har længe arbejdet bevidst med miljøspørgsmål - også internationalt. Nu er skolen tildelt Friluftsrådets grønne flag

Lone Lærke Krog
Elevrådet har arbejdet energisk med at inddrage alle skolens elever i at tænke grønt. Et af midlerne har været en konkurrence om månedens miljøtip. Her ses elevrådsrepræsentanterne Laura Bøjer og Mads Brogaard, begge fra 6. klasse. Foto: Diana Holm
Friluftsrådet 30. juni 2012 07:00

SENNELS: ”Månedens miljøtip” står der på en planche ved indgangen til skolens kontor, og her har en elev foreslået, at flere tager cyklen i stedet for bilen, skriver Thisted Dagblad.

Månedens miljøtip er et eksempel på de initiativer, som elevrådet på Sennels Skole har taget for at inddrage alle skolens elever.
- Vi har lavet det for, at de små også kommer til at tænke på, hvordan de skal passe på naturen, siger Mads Brogaard, elevrådsrepræsentant, 6. klasse.
6. klasse har i øvrigt lige udgivet en miljøavis, hvoraf det fremgår, at 42 elever og tre lærere cykler til skole på en almindelig mandag. Resten af personalet kører selv, og resten af eleverne bliver kørt af deres forældre!
Så forslaget på planchen ved skolekontoret er sikkert meget relevant.
Elevrådet har også sat fokus på affaldssortering og har sørget for, at alt papir bliver genbrugt fra klasseværelserne.
Desuden har rådet lavet en rotationsordning, sådan at alle klasser på skift har været rundt og samle affald en time ad gangen.

Gøre en forskel

- Vi bliver alle sammen mere opmærksomme på miljøet. Det er rigtig dejligt at kunne være i elevrådet og gøre en forskel, siger Laura Bøjer fra 6. klasse.

6. klasse har i øvrigt været i Italien på lejrtur her i foråret, idet turen var et led i det to-årige projekt under EU’s uddannelsesprogram Comenius, som Jytte Gill fra Sennels Skole har været tovholder på.
Projektet, der omfatter seks EU-lande har haft miljøbevidsthed som fokus - med sloganet ”Go green, go clean, act now”.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...

Her ville vi gerne vise dig forslag til flere artikler, men pga. din Adblocker kan vi ikke gøre det!

Her ville vi gerne vise dig forslag til artikler fra vores magasiner, men pga. din Adblocker kan vi ikke gøre det!

Seneste nyheder

Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...