Hætteklædte personer med kniv afbrød serie 4-kamp

Spiller blev jagtet og var tæt på at blive ramt af kniv

Emil Abkjær Kristensen
Brian Rohde, formand for formand for KB81 understreger, at episoden ikke havde noget med fodbold at gøre og finder det ”usmageligt”, at sådan noget finder vej til fodboldbanen. Foto: Mette Nielsen
Aalborg 21. april 2017 06:05 - Opdateret 21. april 2017 11:15

AALBORG: En fodboldkamp i serie 4 mellem Skalborg SK og KB81 Aalborg måtte mandag aften afbrydes før tid, da en spiller fra KB81 pludselig blev jagtet med en kniv af fem hætteklædte personer.

Det bekræfter Kristian Nørgaard Thomsen, formand DBU Jyllands disciplinærudvalg, der har modtaget indberetningen fra dommeren.

Episoden skete en time inde i kampen, hvor KB81-spilleren var trukket ud for at tage et hjørnespark. Umiddelbart efter sparket satte fem hætteklædte personer, der havde stået bag det ene mål, i løb efter spilleren, der flygtede tværs henover banen.

En af personer svingede med en kniv, og var ikke langt fra at ramme spilleren i ryggen. Dette foregik bag dommerens ryg, men han stoppede kampen prompte, da han fandt ud af, hvad der skete på banen.

Kristian Nørgaard Thomsen har behandlet disciplinærsager i 14-15 år, og han mindes ikke, at han nogensinde har oplevet noget lignende.

- Heldigvis er det ikke hverdagskost. Kampe er blevet aflyst på grund af tilskuere før, men ikke fordi de har jagtet en spiller på banen, siger han.

Ingen sag

Nordjyllands Politi blev kaldt til Skalborg Stadion, og da de nåede frem havde gemytterne dæmpet sig. KB81-spilleren havde søgt tilflugt i klubhuset, mens de fem hætteklædte personer var forduftet fra stedet igen, lyder det fra vagtchef ved Nordjyllands Politi Poul Badsberg.

KB81-spilleren ville ikke forklare politiet, hvad der var sket, og kunne ikke genkende forløbet.

- Der var ingen, der havde lyst til at medvirke på stedet, og derfor blev der ikke lavet en egentlig anmeldelse, siger Poul Badsberg.

Kun en blev jagtet

Ifølge dommerens indberetning var angrebsforsøget koncentreret om den ene person, og det er dommerens vurdering, at hverken han selv, dommerobservatøren, eller andre spillere på noget tidspunkt blev udsat for fare.

Skalborg SK’s træner Andreas Strandfelt deler den udlægning, han er også overbevist om, at det kun var den ene KB81-spiller, der var udsat.

- Men det var en voldsom episode, som hele holdet var rystede over efterfølgende. Vi er på holdet usikre på, om vi har lyst til at spille returkampen mod KB 81. Det vil vi afgøre, når vi har hørt fra KB 81 og DBU, siger Andreas Strandfelt.

KB81 har taget konsekvensen

Efter episoden mandag aften valgte KB81 at aflyse en kamp, der skulle være spillet tirsdag aften. Det skete som en direkte konsekvens af hændelsen på Skalborg Stadion.

- Vi aflyste kampen, fordi vi ville finde ud af, hvad der var op og ned i sagen, og fordi vi ville skåne de spillere, der havde oplevet episoden, siger Brian Rohde, formand for KB81.

Han understreger, at episoden ikke havde noget med fodbold at gøre og finder det "usmageligt", at sådan noget finder vej til fodboldbanen.

- Jeg er overbevist om, at episoden udspringer af de kontroverser, der er mellem forskellige grupperinger i byen, siger han.

Pause på ubestemt tid

Spilleren, der blev jagtet, er ikke længere en del af klubben, da man er blevet enig med ham om, at han holder pause fra klubben på ubestemt tid. Brian Rohde vil nu, sammen med spillere og andre omkring holdet, finde ud af, om der er stemning for, at holdet kan fortsætte med at eksistere.

Fortsætter holdet i serie 4, vil de tage kontakt til de øvrige hold i kredsen for at drøfte episoden.

- Derfor håber jeg, at Skalborg vil genoverveje deres beslutning om ikke at spille mod os. For det er kun fodbolden og glæden ved fodbold, der taber, hvis det bliver beslutningen, siger han.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...

Her ville vi gerne vise dig forslag til flere artikler, men pga. din Adblocker kan vi ikke gøre det!

Her ville vi gerne vise dig forslag til artikler fra vores magasiner, men pga. din Adblocker kan vi ikke gøre det!

Seneste nyheder

Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...