3F: Ny lov kan føre til sexchikane mod mindreårige

Tjenere er i fare for at blive udsat for sexchikane fra berusede gæster. Det kan med ny lov nu også ramme unge helt ned til 15 år, lyder advarslen fra 3F

Modelfoto: Colourbox
Danmark 20. april 2017 19:20

DANMARK: Når alkohol ryger indenbords, forsvinder hæmningerne. Og risikoen for seksuel chikane stiger. Derfor frygter fagforbundet 3F, at især unge piger vil blive udsat for seksuel chikane, efter at regeringen og Dansk Folkeparti torsdag har vedtaget et lovforslag, som giver unge ned til 15 år mulighed for at arbejde på caféer og restauranter, hvor der serveres alkohol.

Det skriver Avisen.dk.

3F Privat Service, Hotel og Restauration (3F PSHR) fik i 2015 lavet en undersøgelse, der viser, at 24 procent af medlemmerne i restaurationsbranchen har været udsat for seksuel chikane af kunder eller gæster. Inden for tjenerfaget gælder det hele 37 procent.

- Unge, som gerne vil ind i vores branche, skal have en god start på arbejdslivet. Men risikoen er simpelthen for høj, hvis man lader unge ned til 15 år arbejde på steder, hvor der serveres alkohol. Og det gælder især risikoen for seksuel chikane, siger Thorkild Holmboe-Hay, konsulent i 3F PSHR, til Avisen.dk.

Regeringen og Dansk Folkeparti fremhæver, at forslaget først og fremmest skal give unge mulighed for at rydde af, servere og tage imod bestillinger i familierestauranter, feriecentre og sommerlande.

Men 3F er overbevist om, at det også vil betyde, at unge kommer til at betjene meget berusede kunder i for eksempel Nyhavn eller til byfester og firma-julefrokoster. Bare der serveres mad, bliver det åbent for de unge.

Dansk Folkepartis erhvervsordfører, Hans Kristian Skibby, mener dog, at 3F ser spøgelser ved højlys dag. Han henviser samtidig til, at den nye lov skal evalueres om to år.

- Hvis nogle kan dokumentere, at der har været en fantastisk stor stigning i sexchikane, så skal det selvfølgelig håndteres, men jeg tror simpelthen ikke på, at den her lov flytter så forfærdeligt meget. Andet end at danske unge får flere muligheder for at komme ud på arbejdsmarkedet og tjene deres egne penge. Så må du kalde mig naiv, men det har jeg det altså helt fint med, siger Hans Kristian Skibby til Avisen.dk.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...

Her ville vi gerne vise dig forslag til flere artikler, men pga. din Adblocker kan vi ikke gøre det!

Her ville vi gerne vise dig forslag til artikler fra vores magasiner, men pga. din Adblocker kan vi ikke gøre det!

Seneste nyheder

Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...