Indvielse af Stinesminde Havn

Lørdag 29. april fejres, at havnen er restaureret

Morten Brændstrup
Stinesminde Havn indvies 29. april, efter den lokale borgerforening og kommunen i samarbejde med Realdania har fået havnen restaureret. Privatfoto
Stinesminde 21. april 2017 06:00

STINESMINDE: Borgerforeningen i Stinesminde inviterer i samarbejde med Mariagerfjord Kommune til officiel indvielse af Stinesminde Havn, der er blevet restaureret gennem de sidste par år. Borgmester i Mariagerfjord Kommune Mogens Jespersen (V) indleder de officielle indvielsestaler, og efter talerækken er endt, tænder borgerforeningen op i den nye grill.

Arrangementet foregår lørdag 29. april fra 11 til 14, og alle er velkomne.

- Vi håber, at mange har lyst til at komme og opleve Stinesminde Havn og fejre indvielsen sammen med os. Stinesminde er muligvis "kun" et lille sted, men det er et vidunderligt udflugtsmål for blandt andet historieinteresserede, børnefamilier og naturmennesker.

- Og med restaureringen fremstår stedet idyllisk og autentisk, fortæller Paul Arnbak, formand for Stinesminde Borgerforening.

Når de voksne står om grillen med en pølse, er der også noget for de yngre restaureringsinteresserede.

Naturloppen fra den lokale afdeling af Danmarks Naturfredningsforening kommer nemlig og fortæller børn og de voksne, der kan frarives grillen, om naturen, mens de laver krible-krable-aktiviteter.

Restaureringen af havnen er iværksat af en række interessenter med Stinesminde Borgerforening og Mariagerfjord Kommune i spidsen. De kontaktede Realdania, som via en igangværende kampagne støttede med midler og ekspertise.

Kampagnen, som hedder Stedet Tæller, har siden 2011 støttet konkrete, fysiske projekter i Danmarks yderområder, og den har haft fokus på at styrke områdernes særlige egenskaber - det være sig naturområder, historiske huse, kulturcentre mm.

I Stinesminde er det havnen, der er den særlige egenskab.

Fiskerhuset er blevet moderniseret og det er blandt andet blevet handicapvenligt, klimasikret og renoveret ind- og udvendigt. Udover fiskerhuset er også molen, terrænet omkring denne, udendørs køkken med grill med mere installeret eller opdateret.

Havnerestaureringen har kostet i alt omkring 2,5 millioner kroner, hvoraf omtrent 1,5 millioner er kommet fra Mariagerfjord Kommune.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...

Her ville vi gerne vise dig forslag til flere artikler, men pga. din Adblocker kan vi ikke gøre det!

Her ville vi gerne vise dig forslag til artikler fra vores magasiner, men pga. din Adblocker kan vi ikke gøre det!

Seneste nyheder

Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...