Biblioteker samarbejder på tværs i Vesthimmerland

Udviklingsprojektet har navnet "Småt Brændbart - biblioteket på kanten"

Bo Jacobsen og biblioteksmedarbejder Randi Kristensen med projektrapporten. Privatfoto
Vesthimmerland og omegn 18. april 2017 08:40

VESTHIMMERLAND: Bibliotekets udviklingsprojekt "Småt Brændbart - biblioteket på kanten" har budt på succesfuldt samarbejde med blandt andet lokale foreninger og kommunale forvaltninger - så succesfuldt, at andre nu henter inspiration fra projektet.

Vesthimmerlands Biblioteker har sammen med kollegaer på bibliotekerne i Brønderslev, Morsø, Ringkøbing og Aabenraa iværksat nye aktiviteter for i fællesskab at finde løsninger på nogle af de udkantsproblematikker, som kommunerne står over for. Og det har ført til nye måder at bruge biblioteket på.

- Det var vores vision, at vi gerne ville bruge nogle af de ressourcer, der findes i samfundet. Vi var overbeviste om, at vi i fællesskab kunne nå langt, og vi er ikke blevet skuffede, fortæller biblioteksmedarbejder ved Vesthimmerlands Biblioteker, Randi Kristensen.

Som en del af projektet har Vesthimmerland Biblioteker samarbejdet med familiekonsulenterne i Vesthimmerland.

Konsulenterne har inviteret familierne med på biblioteket, og det har betydet, at de har kunnet mødes i langt mere hyggelige omgivelser end ellers.

Møderne har også medvirket, at familierne er blevet vant til at komme på biblioteket, og Vesthimmerlands Biblioteker håber, at familierne får lyst til selv at bruge stedets tilbud i andre sammenhænge.

Lokale foreninger har også deltaget i projektet med det formål at lave arrangementer for seniorer, der ønsker at deltage i foreningslivet eller blot at møde andre til en hyggelig snak og en kop kaffe.

Siden har andre biblioteker vist interesse for at arbejde med samskabelse, og medarbejdere fra Vesthimmerlands Biblioteker har delt ud af deres erfaringer på en temadag i Aalborg og en konference med tænketanken Fremtidens Biblioteker.

- Vores erfaringer fra projektet viser, at vi kan få stor glæde af hinandens ressourcer, når vi indgår i nye samarbejder, fortæller Randi Kristensen.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...

Her ville vi gerne vise dig forslag til flere artikler, men pga. din Adblocker kan vi ikke gøre det!

Her ville vi gerne vise dig forslag til artikler fra vores magasiner, men pga. din Adblocker kan vi ikke gøre det!

Seneste nyheder

Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...