Konkurs: Silvatec kan ikke reddes

Rekonstruktion af den nordjyske producent af skovmaskiner lykkedes ikke

Jørn Larsen
Det lykkedes ikke at finde nye ejere af Silvatec i Farsø. Arkivfoto: Michael Bygballe
Farsø 20. april 2017 16:37 - Opdateret 20. april 2017 16:39

FARSØ: Efter flere års økonomiske tab er Silvatec Skovmaskiner A/S gået konkurs. Siden januar i år har der været gjort forsøg på at gennemføre en rekonstruktion af firmaet, men det er ikke lykkedes. Advokat Flemming Bastholm fra advokatfirmaet Delacour i Aarhus blev udpeget som rekonstruktør med det formål at drive Silvatec videre ved at sælge dele af eller hele virksomheden.

Han fortalte dengang til NORDJYSKE, at selskabet ikke havde pengene til at fortsætte driften, men at det var ledelsens ønske at kunne videreføre virksomheden, og det var baggrunden for begæringen om rekonstruktion. Han var i dialog med flere potentielle købere af hele eller dele af selskabet.

Det lykkedes ikke i går at komme i kontakt med Flemming Bastholm, men til Maskinbladet siger han:

"Der er nu tale om en afvikling mere end en fortsættelse af Silvatec. Der har været en del interesse fra flere seriøse købere, og der har været detaljerede drøftelser. Men jeg tror, de har følt, at opgaven har været for tung, at det har krævet for mange penge at få produktionen op og køre igen".

Konkursen kommer efter en årrække med økonomiske udfordringer. Silvatec har i perioden fra og med 2010 og til og med 2015 haft et samlet tab på over 132 millioner kroner.

Allerede i den senest offentliggjorte årsrapport - for 2015 - signalerer virksomheden store økonomiske problemer. Selskabet stod uden bankforbindelse, og det offentlige havde taget pant for ubetalt gæld for to millioner kroner i virksomhedens ejendom. Samtidig var selskabets dattervirksomheder i betalingsstandsning, og egenkapitalen mere end tabt.

Og som om det ikke skulle være nok, så skrev selskabets revisorer i årsrapporten, at virksomheden ikke fuldt ud havde levet op til skattelovgivningen, hvilket kunne være strafbart for ledelsen.

Silvatec har i de seneste år skåret ned på medarbejderskaren og havde op til rekonstruktionen 13 ansatte.

Silvatec blev grundlagt af det Det Danske Hedeselskab i 1984, som solgte virksomheden til russiske Agromash Holding i 2008.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...

Her ville vi gerne vise dig forslag til flere artikler, men pga. din Adblocker kan vi ikke gøre det!

Her ville vi gerne vise dig forslag til artikler fra vores magasiner, men pga. din Adblocker kan vi ikke gøre det!

Seneste nyheder

Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...