Underskønne Aahøj - med nye ejere ved roret

Camilla Kanstrup har sikret sig hotelpensionen - og kan næsten ikke vente med at flytte ind og byde gæsterne indenfor

Marianne Dyhrberg Cornettog Kim Dahl Hansen (foto)
Camilla Kanstrup i vinterhaven på Pension Aahøj i Sæbys - pejsen buldrer i baggrunden.
Sæby 26. januar 2016 06:30

Ilden buldrer i pejsen i vinterhaven. De store vinduer afslører, at sneen ikke har til hensigt at smelte foreløbig.

Camilla Kanstrup sidder med ryggen vendt mod pejsens varme og nyder udsigten ved et rustikt bord.

Spørger man hende, hvornår den sagnomspundne Hotelpension Aahøj i Sæby dukkede op i hendes tanker, kommer svaret prompte.

- Altid. Jeg har altid drømt om at skulle bo et sted som hér. Med åen i baghaven, en vidunderlig have og et hus - indrettet med klassisk skønhed og med omtanke for hver eneste detalje. Aahøj har altid forekommet mig fuldkommen mytisk. Stedet er en sindstilstand - noget, jeg har drømt om at gøre til mit, så længe jeg kan huske, siger hun.

Den 33-årige sygeplejerske og hendes mand, der er ambulance-redder i Grindsted, har tætte familiebånd - bl.a. forældre - i Sæby. Selv er Camilla født og opvokset på et fritidslandbrug ved Gærum.

Hun og hendes mand, Casper Lerkilde, har boet en årrække i København. De har døtrene Anna på fem og Carmen på tre år.

Storby og provinsidyl

- Tag ikke fejl. Vi elsker begge København, fordi der sker så meget spændende hele tiden. Og fordi der er utroligt mange interessante kulturtilbud. Men det betyder ikke, at det er ideelt for en familie med små børn. Så for et par år siden tog en grundig snak om at være småbørnsfamilie i en storby. Så besluttede vi at flytte til provinsen. Det skulle være mens børnene var så små, at de kunne starte i skole og børnehave og knytte varige venskaber og få en omgangskreds med kammerater - uden at de selv var tilflyttere, siger Camilla Kanstrup,

Som tænkt så gjort - og den unge familien flyttede til Sæby for godt et år siden.

Aahøj i - en klasse for sig...

Dengang lå det ikke i kortene om, at de ville købe Aahøj. Men tanken meldte sig sidste sommer. Mens Casper Lerkilde måtte helt til Grindsted i Sydjylland for at finde job, arbejdede Camilla Kanstrup som sygeplejerske i Aalborg.

- Men så var det yndige Aahøj til salg. Det havde det været i et par år, og Klaus Rödel og hans kone havde egentlig opgivet at få det solgt. De ville jo ikke sælge deres livsværk - skabt gennem 35 år - til hvem som helst. Faktisk var det netop taget af markedet et par uger før. Men vi henvendte os til ejendomsmægleren, Rödels indvilgede i, at vi kunne se det, og så tog vi et meget nøje kig, afslører Camilla Kanstrup.

Det gav stof til en meget alvorlig samtale mellem hende og Casper Lerkilde.

Sanseligt smukt

- Men vi besluttede, at det var netop dét, vi ville med vores liv. Bagefter satte vi os ned med ejerne og fandt en løsning, så alle tråde mødtes. Og nu er drømmen gået i opfyldelse, siger hun.

Camilla Kanstrup har købt Aahøj sammen med sin far, Hans Erik Kanstrup. Hun bliver selv dén, der til hverdag vil stå for driften.

- Det er et gudsbenådet sted - smukt, sanseligt, roligt, fyldt med kvalitet og ånd og al den kærlighed, de tidligere ejere har sørget for at give det, gennem deres liv. Nu bliver det vores, og min opgave er at bibeholde disse gode egenskaber, tilføre vore egne detaljer og sætte personligt præg på stedet. Jeg kan nærmest ikke vente at, siger Camilla Kanstrup med et smil.

Hotelpension Aahøj har ni dobbeltværelser med opredning - og serverer morgenmad for sine gæster. Det ligger to minutters gang fra Sæbys centrum.

Livskvalitet og glæde

- Jeg skal selv stå i køkkenet og bage brød og forkæle gæsterne meget. Og Anna og Carmen skal være med. Det bliver så hyggeligt. Tænk at komme ned ad trappen en tidlig morgen og mærke den ro og livskvalitet, der kommer én i møde.

Hun får rasende travlt - fra 1. februar, når hun og familien rykker ind.

- Den 5. kommer de første gæster - så skal alt være klappet og klart. Vi skal bare have malet og indrettet os lidt anderledes. Om vi når det? Selvfølgelig - det bliver alle tiders. Jeg tror aldrig, jeg har været så stolt og lykkelig for et sted, som for Aahøj. Nu er vi for alvor kommet rigtigt hjem, slutter Camilla Kanstrup - og stråler.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...

Her ville vi gerne vise dig forslag til flere artikler, men pga. din Adblocker kan vi ikke gøre det!

Her ville vi gerne vise dig forslag til artikler fra vores magasiner, men pga. din Adblocker kan vi ikke gøre det!

Seneste nyheder

Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...