Mistænkt for angreb spillerbus anholdt

Ifølge Bild har politiet anholdt en person, som mistænkes i sag om bombeangreb mod Borussia Dortmunds bus.

Angrebet på spillerbussen skulle angiveligt være et forsøg på at manipulere med Dortmunds aktier. Foto: REUTERS/Thilo Schmuelgen
21. april 2017 07:39

DORTMUND: Tysk politi har anholdt en person, som mistænkes for at stå bag et bombeangreb mod fodboldklubben Borussia Dortmunds spillerbus tirsdag i sidste uge. Det skriver Bild fredag morgen på sin hjemmeside.

Og tilsyneladende er der hverken tale om en radikaliseret islamist, en militant nynazist eller en hooligan, som er blandt de teorier, tyske medier har bragt de seneste ti dage om den mulige gerningsperson.

Ifølge avisen Die Welt er det derimod noget så banalt som pengemangel, der sandsynligvis ligger bag handlingen.

- Tilsyneladende spekulerede han i en faldende kurs (på aktierne i Borussia Dortmund, red.), skriver avisen.

Die Welt erfarer fra "efterforskningskredse", at den nu tilbageholdte person for nylig havde sikret sig mulighed for at låne "titusindvis euro". Pengene blev angiveligt investeret i nogle særlige aktieoptioner, hvor man kan tjene penge på, at en aktiekurs falder.

Fodboldklubbens aktie faldt

Kursen på fodboldklubbens aktie faldt ganske vist kortvarigt dagen efter angrebet, men slet ikke så meget som den anholdte person måske havde håbet på, skriver Die Welt.

Personen blev fredag morgen anholdt af en specialenhed fra politiet. Det drejer sig ifølge dpa om en 28-årig tysk-russisk mand. Han vil blandt andet blive sigtet for drabsforsøg ifølge den tyske anklagemyndighed.

Spillerbussen var på vej til Dortmunds hjemmebane til en kamp i Champions League mod FS Monaco, da tre sprængladninger, der var skjult i en hæk, blev udløst i nærheden af bussen.

To personer blev såret - deriblandt den spanske spiller Marc Bartra. Kampen blev på grund af hændelsen udsat med et døgn.

/ritzau/

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...

Her ville vi gerne vise dig forslag til flere artikler, men pga. din Adblocker kan vi ikke gøre det!

Her ville vi gerne vise dig forslag til artikler fra vores magasiner, men pga. din Adblocker kan vi ikke gøre det!

Seneste nyheder

Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...