Første spadestik til ny Spar butik i Bælum

Over 225 gæster i alle aldre mødte op til begivenheden mandag eftermiddag

Ole Jensen og Henrik Louis (foto)
Ægteparret Else Kragh og Keld Jensen bor tæt på byggepladsen og havde i dagens anledning pyntet deres spader med både blomster og et rødt bånd. De glæder sig til at få en købmandsbutik helt tæt på bopælen næste forår, helt præcist senest 1. maj.
Bælum 19. oktober 2015 18:33

BÆLUM: Helt usædvanligt var dannebrogsflagene hejst i top i flagalléen gennem Bælum by mandag eftermiddag.

På den måde ville byen markere, at noget ganske særligt var på færde, nemlig at der blev taget første spadestik til en helt ny Spar dagligvarebutik på byggegrunden på hjørnet af Vestergade og Skolevej.

Bag realiseringen af butiksprojektet på 1.000 kvm står ejendomsselskab Bælum Butikshus ApS.

Her bød en stolt bestyrelsesformand i skikkelse af Bente Søgaard de over 225 fremmødte borgere i alle aldre velkommen til det hun kaldte en stor festdag for Bælum by.

- Både at vi i dag tager første spadestik til en ny købmandsbutik og dermed sikrer byens dagligvarehandel samt Bælums udvikling. Men reelt er det købmand Sten Jensen butiksprojekt, vi nu realiserer og som han selv fostrede og har arbejdet på siden 2008, pointerede hun og tilføjede:

- Men hele projektet har kun kunnet lade sig gøre ved at byens borgere har støttet økonomisk op omkring det ved at tegne anparter. Helt præcist har 375 forskellige lokale borgere, foreninger og erhvervsvirksomheder på nuværende tidspunkt tegnet anparter for et samlet beløb på 2,83 mio., og det er en utrolig flot opbakning.

Glad lokal købmand

Købmand Sten Jensen fik ordet bagefter og udtrykte sin store glæde over den lokale opbakning.

- Så lad os i dag helt glemme de mange hindringer der undervejs har været for projektet og i stedet glæde os over, at det nu endelig bliver realiseret, erklærede købmanden.

Henrik Staun fra byggefirmaet Lund & Staun A/S i Svenstrup kunne oplyse, at gravearbejdet for den nye butik indledes om to uger og butikken senest 1. maj vil stå klar.

Derefter var der tid til det første spadestik, men da der er tale om et fælles projekt, var dagens mange gæster blevet opfordret til selv at medbringe spade eller skovl for i fællesskab at udføre den symbolske handling.

Er tilbud 22 børn og voksne benyttede sig af. Bagefter var der ganske tidligt for årstiden æbleskiver og drikkevarer til alle fremmødte, hvoraf adskillige udtrykte åbenlys glæde over den nye Spar butik på stedet.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...

Her ville vi gerne vise dig forslag til flere artikler, men pga. din Adblocker kan vi ikke gøre det!

Her ville vi gerne vise dig forslag til artikler fra vores magasiner, men pga. din Adblocker kan vi ikke gøre det!

Seneste nyheder

Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...