Vinterbadefestivalen blev en enorm succes

Knap 300 tog det kolde gys, mens omkring 2150 så på

Villy Dall og Peter Mørk (foto)
Knap 300 tog det kolde gys og sprang i Vorupørs havbad, der blev indviet i sommer. Denne første vinterbadefestival på fjerdejuledag blev så stor en succes, at man lokalt allerede har slået fast, at det bliver en tradition.
Vorupør 28. december 2014 18:18

VORUPØR: Efter små to timer var det stort set overstået. Men succesen var i den grad hjemme for Vorupør, da byen kunne gøre regnskabet op efter den første vinterbadefestival søndag.

Omkring 2150 købte publikumsbillet til området omkring havbadet, og knap 300 købte billetten til 195 kr. til at springe i vandet med tilhørende varmtvandsbassin (oppe på land) og sauna samt fri bar i Redningshuset.

Turistchef Ole Riis fortalte, at forud for dagen var der ca. 170 tilmeldt til badningen.

Så mange besluttede sig først på selve dagen, hvor det så småt var begyndt at tø, men søndag morgen var der is på vandet i havbadet, så det måtte fjernes i dagens løb.

Dagens konferencier, købmand Kim Poulsen, bød velkommen ”på vegne af Vorupør”:

- Hundredvis af vorupøringer har været involveret i forberedelserne til vinterbadefestivalen, f.eks. har byens håndværkere bygget saunaen deroppe, som alle badere bør prøve, og som I andre lige bør klappe på, sagde Kim Poulsen og fortsatte:

- Dette er første gang i en tradition!

Som traditionen jo er i Thy, kom folk i god tid, og de havde så lejlighed til at iagttage et fænomen, man ikke har set i Nr. Vorupør gennem et halvt århundrede: Vest for molen havde der dannet sig en revle, en lille sandbanke.

Ellers søgte de læ i den netop genåbnede Vesterhavscafeen, der havde lige så travlt som på en rigtig højsommerdag, og i Redningshuset, hvor der var indrettet bar. For alle trængte vist til noget at varme sig på, mange efter at have vandret rundt i området i op mod en times tid eller mere. Så pladsen var trang, og køerne var lange. Et par telte nede ved selve havbadet med servering af varme drikke havde formentlig også fået udsolgt.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...

Her ville vi gerne vise dig forslag til flere artikler, men pga. din Adblocker kan vi ikke gøre det!

Her ville vi gerne vise dig forslag til artikler fra vores magasiner, men pga. din Adblocker kan vi ikke gøre det!

Seneste nyheder

Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...