Unge i sving som havnearkitekter

Elever fra V. Hornum, Aars, Løgstør, Ranum og Ullits skal være med til at udforme fremtidens eventyrlige havnemiljøer

Sådan nogenlunde kommer det til at tage sig ud, når ungdommen i Vesthimmerland fra 14.-17. september opfordres til at være med til at designe Løgstørs fremtidige eventyrlige havn. Privatfoto
Vesthimmerland og omegn 8. september 2016 06:53

VESTHIMMERLAND: 140 børn fra skolerne i Vesthimmerland har takket ja til at give deres bud på, hvordan kommunen skal udvikle sine havnemiljøer, når Danmarks første kunstskib, M/S Bibiana, besøger Vesthimmerland fire dage i september.

De 140 elever kommer fra skolerne i Vester Hornum, Aars, Løgstør, Ranum og Ullits, og sammen med kunstnere og arkitekturfaglige underviserer skal de, mens M/S Bibiana ligger til kaj i Løgstør fra 14.-17. september, gå på opdagelse, undersøge, idéudvikle og designe fantasifulde huse på havnen og i vandet.

I forløbet arbejder børnene med 3D-teknologi og bevæger sig rundt i deres egen arkitektur.

Den konkrete opgave består i at designe Løgstørs fremtidige eventyrlige havn med udgangspunkt i en lokal problemstilling, og det vil således være et skib lastet med masser af ungdommelige visioner, der efter besøget i Løgstør sejler videre på sin færd Danmark rundt.

- Som de første i Danmark og måske i verden tager vi børns stemme med helt ind i arkitekturen gennem Danmarks første kunst- og arkitekturskib for børn og lader dem fortælle og udvikle vores havne gennem både arkitekturens traditionelle tegninger, modeller og i børnenes eget Virtuel Reality studie.

- Vi glæder os til at børnene i Vesthimmerland fortælle, hvordan netop deres havn på en helt ny måde kan blive et magisk sted og en del af den lokale identitet, forklarer Janne Bech, direktør og kurator, BIBIANA Danmark.

I alt er det tanken, at M/S Bibiana skal nå at besøge ti nordjyske havnebyer i løbet af august-september.

14.-16. september er workshop-aktiviteterne primært målrettet mod skoleklasser. 17. september er der åbent skib, udstilling og workshops for alle, og alle fire dage er skibets udstilling åben for alle, mens aktiviteterne står på.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...

Her ville vi gerne vise dig forslag til flere artikler, men pga. din Adblocker kan vi ikke gøre det!

Her ville vi gerne vise dig forslag til artikler fra vores magasiner, men pga. din Adblocker kan vi ikke gøre det!

Seneste nyheder

Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...