Børnekunstskib lægger til kaj

M/S Bibiana har børn og børne-kulturen i centrum, når skibet åbner for arrangementer og debatter under kulturmødet

Anne-Mette Riis
M/S Bibiana sejler i aften fra Thisted Havn for at være klar til Kulturmødet på Mors i morgen. PR-foto
Morsø 24. august 2016 11:31

amr@mf.dk NYKØBING: Når børnekunstskibet M/S Bibiana med støtte fra Nordea-fonden fra torsdag besøger Nykøbing, er børnene og børnekulturen i centrum.

Under Kulturmødets 48 timer vendes det hele 180 grader, og det bliver børnene der gennem kunsten får lov at tale og inspirere de voksne til et mere kreativt samfund. Skibet vil være lastet med børneillustrationskunst fra verdenshavene og vil i øvrigt danne ramme om både børneaktiviteter og en række samtaler og debatter.

Ombord på skibet kan børnene udvikle fantasifulde rum på havnen og i havet, som de visualiserer via modelbyggeri og tegner i M/S Bibianas Virtual Reality-studie. Her kan de bevæge sig rundt i deres egen arkitektur - og de voksne kan så få lov at træde ind i børnenes verden.

Kulturminister Bertel Haarder (V) besøger skibet fredag morgen kl. 9, og derudover har både Kulturmødet og DR arrangeret en række debatter på skibet.

Nordea-fonden har valgt at støtte projektet for på den måde at være med til at puste liv i de danske havne. M/S Bibiana sejlede for første gang i 2015 og havde 30.000 besøgende i 14 havne og 270 besøgende skoleklasser. Særudstillinger på lokale kulturinstitutioner og biblioteker blev set af mere end 250.000 borgere i alle dele af Danmark.

Skibet sejler i aften, onsdag, fra Thisted Havn for torsdag at være klar til Kulturmødet på Mors.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...

Her ville vi gerne vise dig forslag til flere artikler, men pga. din Adblocker kan vi ikke gøre det!

Her ville vi gerne vise dig forslag til artikler fra vores magasiner, men pga. din Adblocker kan vi ikke gøre det!

Seneste nyheder

Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...