Hussalg: Over 10.000 handler i første kvartal

Det er første gang siden finanskrisen, at antallet af handler når den milepæl på et års første tre måneder, lyder det fra boligsiden.dk

Arkivfoto
Danmark 21. april 2017 20:13

DANMARK: Nye tal fra Boligsiden.dk viser, at antallet af hushandler i første kvartal af 2017 ligger over 10.000. Det er første gang siden finanskrisen, at antallet af handler er femcifret i et års første kvartal.

- Der er solgt 10.649 villaer og rækkehuse i årets første kvartal. Alene i forhold til samme periode sidste år er det en stigning på 12 procent, og det havde vi ikke forventet, da året gik i gang, men her på den anden side af marts ser vi tydeligt, at den lave rente og optimismen på boligmarkedet har overlevet vinteren, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

Mens salget i første kvartal overgår sidste år med 12 procent, ligger det over 50 procent højere end for fem år siden. Og det skyldes, at optimismen har bredt sig til hele landet, hvor især Vest- og Sydsjælland stikker ud med en stigning på næsten 90 procent i forhold til første kvartal i 2012.

- Når priserne stiger i de store byer, begynder køberne at tænke kreativt og gå på kompromis med deres krav til beliggenhed. Derfor ser vi nu voldsomme stigninger i handelsaktiviteten på den københavnske vestegn i især kommuner som Vallensbæk og Albertslund, og i Vest- og Sydsjælland hvor især Ringsted og Faxe står for mange flere handler end tidligere, siger Daetz.

Jylland og Fyn vækster også

De mange hushandler er dog ikke et isoleret sjællandsk fænomen. Også Jylland og Fyn har leveret sin del til stigningen. I forhold til for fem år siden har første kvartal i år budt på mellem små 30 og 70 procent flere handler i alle jyske landsdele og på Fyn.

- I forhold til første kvartal sidste år kan vi se, at der er solgt 17 procent flere huse på Fyn. Det er en markant fremgang på bare et enkelt år, og den tendens ser vi også i alle dele af Jylland, hvor for eksempel Fredericia Kommune har oplevet en stigning på 45 procent i forhold til sidste år. Alt det understreger blot pointen om, at der er rigtig godt gang i boligmarkedet i alle afkroge af landet, siger Birgit Daetz.

Det er dog ikke kun hussalget, der er i vækst. Også ejerlejligheder og fritidsboliger hitter i hele landet, så det samlede boligsalg har overgået alle forventninger til første kvartal.

- I alle regioner er det samlede antal af handler i år tocifrede procentsatser højere end i første kvartal sidste år. Det er en markant fremgang i forhold til 2016, som vi ellers betegnede som et godt år, og fremgangen gælder ikke bare for villaer og rækkehuse. Der er også blevet solgt flere ejerlejligheder og markant flere fritidsboliger i de første tre måneder af 2017.

Der blev i alt solgt 17.516 boliger i første kvartal af 2017 mod 15.372 i de første tre måneder af 2016. Det er en stigning på 14 procent.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...

Her ville vi gerne vise dig forslag til flere artikler, men pga. din Adblocker kan vi ikke gøre det!

Her ville vi gerne vise dig forslag til artikler fra vores magasiner, men pga. din Adblocker kan vi ikke gøre det!

Seneste nyheder

Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...