Brobyggeri lænser budgettet

Alle kroge af budgettet er gået efter for at finansiere sikringen af skolevejen til Rosendalskolen, men på Bymarkskolen må man vente indtil videre.

Asbjørn Hansen
Bymarkskolen er under omfattende til- og ombygning, men der er foreløbig ingen penge til sikring af skolevejen. Og teknik- og miljøudvalget, der netop har skrabet sammen til sikring af skolevejen ved Rosendalskolen, melder nu hus forbi. Arkivfoto: Je
Mariagerfjord Kommune 12. april 2012 08:32

Medarbejdere i Mariagerfjord Kommune måtte tage en del af påskeferien i brug for at få enderne til at nå sammen, men nu er det lykkedes at finde de cirka seks millioner kroner, der mangler for at få finansieringen af skolevejssikringen på Løgstørvej til at falde på plads. Prisen er bare vokset og vokset, siden de første overslag blev lavet, og en slutpris på godt 17 millioner kroner var seks millioner kroner mere, end der var afsat. - Men nu er det altså lykkedes at finde pengene på udvalgets eget budget. Det er historien om de mange bække små, og det har ikke været let, bemærker udvalgsformand Preben Christensen (S). Han afviser, at der på udvalgets område kan findes endnu flere penge til trafiksikring af skoleveje i år. Dermed må Bymarkskolen vente, medmindre det samlede byråd forbarmer sig. - Det bliver nu en af kommunens største skoler, og en løsning er derfor påtrængende. Det vi siger, er, at skal problemerne løses i år, så må byrådet træde til med flere bevillinger, forklarer Preben Christensen. Bymarkskolen vokser i august til cirka 500 elever. Skal skolebestyrelsens ønskeseddel til en sikker skolevej opfyldes, anslås det at koste omkring seks millioner kroner.

Her ville vi gerne vise dig forslag til flere artikler, men pga. din Adblocker kan vi ikke gøre det!

Her ville vi gerne vise dig forslag til artikler fra vores magasiner, men pga. din Adblocker kan vi ikke gøre det!

Seneste nyheder

Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...