Kirkevold gjorde forskellen i topbrag

Hobro IK rykker fra konkurrenterne i toppen af 1. division

Claus Jensen
Pål Alexander Kirkevold blev matchvinder for Hobro. Arkivfoto: Lars Pauli
Fodbold 20. marts 2017 21:49 - Opdateret 21. marts 2017 09:17

ROSKILDE: Hobro IK holder superligakursen. Mandag aften vandt Thomas Thomasbergs fodboldmandskab en hårdt tilkæmpet sejr på 2-1 i topkampen mod FC Roskilde.

Sejren sender Hobro to point fri af Skive i toppen af 1. division (Nordicbet Ligaen). Samtidig er forspringet til Fremad Amager på fjerdepladsen nu på hele otte point.

Pål Alexander Kirkevold blev den afgørende faktor for Hobro i en ellers åben slagudveksling i Roskilde. Den norske angriber var fremragende og scorede begge sit holds mål. Det første allerede i det 6. minut, hvor han stod klar ved første stolpe for at eksekvere på Jesper Bøges flade indlæg. Det gjorde han klinisk og suverænt til 1-0.

Med deres dybdeløb skabte FC Roskildes hurtige folk dog problemer for den lidt tunge Hobro-defensiv. Morten Nielsen fik en stor chance i det 14. minut, men Jesper Rask kom stærkt ud og fik viftet bolden til hjørnespark.

Klodset straffespark

Udligningen faldt dog efter 20 minutters spil, da Yaw Amankwah lidt klodset nedlagde Morten Nielsen i straffesparkfeltet. Straffesparket omsatte Mikkel Nøhr med et spark helt ude ved roden af stolpen til 1-1.

Pål Alexander Kirkevold var dog ikke færdig med at imponere. Han fik en god afslutningsmulighed blokeret foran mål, men nordmanden forfulgte returen, tog et skarpt træk i feltet og sparkede bolden fladt ind på bagerste stolpe og i nettet til 2-1 for Hobro. Et klassemål.

Inden pausen burde Wilfried Domoraud have øget til 3-1, men franskmanden brændte et helt frit hovedstød tæt under mål. Retfærdigvis skal det dog siges, at også Roskilde truede ved Morten Nielsen i slutfasen af en hæsblæsende 1. halvleg.

Roskilde startede 2. halvleg med et par nærgående forsøg, men Jesper Rask stod flot fast i Hobro-målet.

Thomas Thomasberg skiftede tidligt både Martin Mikkelsen og Wilfried Domoraud ud til fordel for Kasper Povlsen og Anders Holvad, men Hobro havde stadig problemer med at stå fast mod et meget ihærdigt hjemmehold.

Underkendt scoring

Pål Alexander Kirkevold truede for nordjyderne efter godt en times spil, da han hamrede et direkte frispark mod mål, som kun med besvær blev clearet. I det 69. minut var nordmanden igen på spil, da han rev sig fri i dybden, men fra en lidt spids vinkel vippede han bolden over keeperen og forbi fjerneste stolpe.

Med et kvarter igen var heldet med Hobro, da Roskilde fik bolden i nettet. Morten Nielsens scoring blev noget uforståeligt annulleret for offside.

Resten af kampen var ét stort pres fra FC Roskilde, men nordjydernes defensiv stod med held og dygtighed fast.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...

Her ville vi gerne vise dig forslag til flere artikler, men pga. din Adblocker kan vi ikke gøre det!

Her ville vi gerne vise dig forslag til artikler fra vores magasiner, men pga. din Adblocker kan vi ikke gøre det!

Seneste nyheder

Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...