Thy nu med regionalt spillested

Fra 2017 har Nordjylland tre regionale spillesteder, da Spillestedet Thy sammen med Studenterhuset og Det Musiske Hus er blevet udpeget af Kulturministeriet

Kristian Gull Pedersen
Ove Hegnhøj, Jakob Lundbye og Chris Poulsen med deres ansøgning til Spillestedet Thy, som nu er blevet godkendt af Kulturministeriet. Arkivfoto: Anne Mette Welling
Nordjylland 3. maj 2016 11:05

NORDJYLLAND: Fra 2017 kan Nordjylland bryste sig af at have tre regionale spillesteder.

De seneste mange år har Nordjylland haft to: Studenterhuset i Aalborg og Det Musiske Hus i Frederikshavn.

Begge steder har gået godkendt deres ansøgning igen, men som noget nyt har Thy nu fået et regionalt spillested i form af Spillestedet Thy i perioden 2017-2020.

Med udnævnelsen følger 1.000.000 kroner årligt i støtte til driften, der skal centreres omkring Plantagehuset i Thisted, men foreninger, der står bag, vil fortsat lave koncerter i hele Thy, da det var et klart fokuspunkt i deres ansøgning.

Udvalgsformanden for Projektstøtteudvalget for Musik, Bente Dahl, siger følgende om denne ansøgningsrunde i en pressemeddelelse.

- Vi har haft et stærkt og overbevisende ansøgerfelt, der viser, at interessen for den levende musik vokser og gror over hele landet. Jeg er sikker på, at vi med den nye udpegning får et kreativt netværk af musikalske fyrtårne, der de kommende år vil udvikle og præsentere den rytmiske musiks mange spændende udtryksformer til glæde for alle i hele landet, siger Bente Dahl.

Om Spillestedet Thy lyder det i pressemeddelelsen fra Kulturministeriet:

”Spillestedet i Thy tænker regionalt spillested på en ny måde, hvor de tager højde for, at de fungerer i en tyndt befolket del af landet. De har skabt et unikt samarbejde mellem ressourcestærke musikformidlere i hele landsdelen, og de har vist en eksemplarisk evne til at udvikle publikumsinteresse for spændende kunstnere med et nyskabende tonesprog.”

I alt 27 spillesteder søgte i denne omgang som regionalt spillested, hvoraf otte endte med et afslag.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...

Her ville vi gerne vise dig forslag til flere artikler, men pga. din Adblocker kan vi ikke gøre det!

Her ville vi gerne vise dig forslag til artikler fra vores magasiner, men pga. din Adblocker kan vi ikke gøre det!

Seneste nyheder

Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...