Folk stikker af fra parkeringsskader

Kun hver fjerde nordjyde, der har lavet en skade, giver sig til kende

Jens Hukiær
Arkivfoto: Michael Koch
Bilka 9. september 2013 11:31

NORDJYLLAND: Ærgrelsen over en såkaldt Bilka-bule - altså en skade der er opstået, mens din bil har været parkeret et eller andet sted - er til at tage og føle på.

Og ærgrelsen bliver absolut ikke mindre, når den, der har lavet bulen - eller hvad det måtte være for en skade på andres bil - ikke har givet sig til kende.

Nu viser en undersøgelse foretaget af Gallup for forsikringsselskabet Gjensidige, at tre ud af fire parkeringsskader sker, uden den skyldige giver sig til kende over for ejeren af den beskadigede bil, og mere end hver anden bilejer har fået beskadiget sin bil på en parkeringsplads.

Nordjyder lidt mere ærlige

I Nordjylland har 64 procent af alle bilister ifølge undersøgelsen oplevet at få en eller flere skader på deres bil, mens den har holdt parkeret.

Kun Københavnsområdet overgår det antal med 69 procent, der har oplevet skader.

Til gengæld er nordjyderne marginalt mere ærlige end gennemsnittet af danskere, der har lavet skader på andres biler.

I Nordjylland stikker 74 procent af uden at give sig til kende - med andre ord lægger 26 procent af bilisterne en seddel med kontaktoplysninger på sig selv, hvis de har lavet en skade.

Unødvendigt at stikke af

I det øvrige Danmark stikker mellem 77 og 80 procent af dem, der har lavet skader på andres biler, af uden at lægge besked.

Mellem 20 og 23 procent lægger altså en seddel med oplysninger, så den der har forvoldt skaden, kan findes og en eventuel erstatning kan blive ordnet.

- For den der laver en parkeringsskaden, er det unødvendigt at stikke af, da den lovpligtige ansvarsforsikring ofte dækker skaden, siger Kim Rud-Petersen, koncerndirektør Nordic Gjensidige Forsikring.

Kun få indrømmer, at de selv er stukket af fra en skade, de har lavet. For blandt alle adspurgte svarer blot fire procent, at de har lavet en parkeringsskade og har undladt at efterlade deres oplysninger til ejeren af bilen.

Dårlig stil

En parkeringsskade efterlader ejeren af den skadede bil med en regning, der ofte er større end den selvrisiko, synderen skal af med.

- I snit koster reparationen af en parkeringsskade mellem 5000 og 6000 kr. Men det er dårlig stil, hvis man stikker af uden at efterlade sine personlige oplysninger, understreger Kim Rud-Petersen.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...

Her ville vi gerne vise dig forslag til flere artikler, men pga. din Adblocker kan vi ikke gøre det!

Her ville vi gerne vise dig forslag til artikler fra vores magasiner, men pga. din Adblocker kan vi ikke gøre det!

Seneste nyheder

Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...