Udland

Prins Harry i USA med fokus på landminer

Landminer og krigsveteraner får næsten al opmærksomhed fra besøgende britisk prins.

Prins Harry i USA med fokus på landminer

Storbritanniens prins Harry smeltede flere pigehjerter i magtens korridorer i Washington, da han under et besøg viste mere interesse for landminer end for begejstrede fans.

Den 28-årige britiske prins, der er på en uges rundrejse i USA, besøgte torsdag Kongressen, hvor han inspicerede fotos fra velgørenhedsorganisationen Halo Trust, som også blev støttet af hans mor, prinsesse Diana.

Harry, der var officer i den britiske hær i Afghanistan, ignorerede her øjensynligt en række unge piger, der poserede i nærheden, mens han talte med den 76-årige senator John McCain, der er krigsveteran fra Vietnamkrigen, og hvis hustru, Cindy, er med i Halos bestyrelse.

Der blev ikke fremsat udtalelser til pressen under rundvisningen på fotoudstillingen om Halo, der er verdens største minerydderorganisation. Siden den blev oprettet for 25 år siden, har den stået for fjernelsen af over 1,4 millioner landminer i 9800 minefelter forskellige steder i verden.

- Prinsen er stærkt optaget af landminesagen, siger Halos øverste leder, Guy Willoughby, som også førte samtaler med Harry.

Diana besøgte minefelter, som var ryddet af Halo, i Angola, kort før hun blev dræbt ved en bilulykke i Paris i august 1997.

USA er det eneste Nato-land, som ikke har underskrevet traktaten om landmineforbud fra 1997, men Washington har ydet over 150 millioner dollar til Halos arbejde i det seneste årti.

I det første døgn i Washington deltog Harry overraskende i et arrangement i Det Hvide Hus, hvor den amerikanske førstedame, Michelle Obama, bød på te i selskab med amerikanske militærveteraner.

Den britiske prins mødtes også med krigsveteraner fra Irak, inden han i weekenden rejser til Colorado for at åbne et idrætsstævne for soldater, der er blevet såret i krig.

/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.