Prins Henrik læser egne digte i Sæby

Frederikshavn Teaterforening inviterer til enestående arrangement

Prins Henrik er kendt for sine romantiske digte. Dronning Margrethe illustrerer dem. Arkivfoto <i>Henrik Louis</i>

Prins Henrik er kendt for sine romantiske digte. Dronning Margrethe illustrerer dem. Arkivfoto Henrik Louis

FREDERIKSHAVN:Hans Kongelige Højhed Prins Henrik besøger Frederikshavn, og i den forbindelse er det lykkedes for Frederikshavn Teaterforening at give 100 personer en mulighed for en royal oplevelse.

- Vi er stolte over at kunne præsentere H.K.H. Prinsegemalen, med oplæsning af sine digte på fransk samt en oversættelse til dansk i tæt samspil, udtaler næstformanden for Frederikshavn Teaterforening, Lilly Pedersen.

Det kommer til at foregå i kongelige omgivelser, fredag den 22. februar 2013 klokken 20 til 21 på Sæbygård Slot.

Efter oplæsning og en snak, vil der være mulighed for at få en personlig hilsen i de eventuelt medbragte bøger og Frederikshavn Teaterforening er vært ved et enkelt glas vin.

100 pladser

Frederikshavn Teaterforening har 100 pladser til denne seance, og man kan komme med ved at købe en billet for kun 150 kroner via www.billetten.dk eller ved personlig henvendelse i Det Musiske Hus. Billetsalget foregår efter 1. mølle princip.

Man bedes møde op i god tid. Fra kl. 19,30 vil der være let musik.

Der vil blandt andet blive læst op af Cantabile. Bogen bringer Prins Henriks digte på fransk og i dansk gendigtning af Per Aage Brandt. Den er illustreret med collager af Dronning Margrethe.

Poetiske collager

Med Prinsens tankemættede, romantiske digte på fransk på bogens venstresider, og Per Aage Brandts fine gendigtninger til dansk på højresiderne ånder teksterne af både fransk og dansk kulturarv.

Dronning Margrethes poetiske collager vrimler med et klassisk og litterært billedsprog, ofte med et humoristisk islæt.

I Cantabile fremstår Prinsens digte og Dronningens illustrationer i et smukt bogværk som et enestående udtryk for ”Danmarks poetiske monarki”.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.