Prins Henriks bisættelse gav underskud hos kongehuset

Kongehusets udgifter steg sidste år, hvor prins Henriks sygdom, død og bisættelse spillede ind.

Prins Henrik sov stille ind på Fredensborg Slot, tirsdag den 13. februar 2018 og lå efterfølgende castrum doloris i Christiansborg Slotskirke, inden han blev bisat 20. februar.

Prins Henrik sov stille ind på Fredensborg Slot, tirsdag den 13. februar 2018 og lå efterfølgende castrum doloris i Christiansborg Slotskirke, inden han blev bisat 20. februar.

KØBENHAVN:Der var ikke helt balance i kongehusets økonomi i 2018.

Kongehuset havde indtægter fra staten på 81,6 millioner kroner, men der blev brugt flere penge, og samlet endte det med et minus på 1,6 millioner kroner.

Det viser kongehusets regnskab, der er offentliggjort torsdag.

Underskuddet skyldes blandt andet, at kongehuset havde ekstraordinære udgifter i forbindelse med prins Henriks sygdom, død og bisættelse.

Prins Henrik døde 13. februar 2018, 83 år gammel og blev bisat en uge senere fra Christiansborg Slotskirke.

Desuden har der været udgifter til kronprins Frederiks 50-års fødselsdag. Han rundede det skarpe hjørne 26. maj sidste år.

Desuden har der været udgifter til statsbesøg fra Frankrig og et aftenselskab for regeringen, Folketinget og de danske medlemmer af Europa-Parlamentet.

Kongehuset skriver i regnskabet, at der er blevet skåret i staben af ansatte efter prins Henriks død. Det har været med til at begrænse underskuddet.

Omkring to tredjedele af kongehusets udgifter går til personale.

Derudover er der blandt andet udgifter til drift af bygninger, repræsentation, inventar, køkken, vaskeri, kørsel og de mange medaljer, som dronning Margrethe hvert år uddeler.

I 2018 var der 91 fuld- og deltidsansatte ved dronningens hof.

I 2019 forventer kongehuset, at der vil være balance mellem indtægter og udgifter.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.