Udland

Prins Philip indlagt under jubilæumsfest

Prins Philip går glip af jubilæumskoncert ved Buckingham Palace på grund af pludselig indlæggelse.

Prins Philip indlagt under jubilæumsfest

Prins Philip, dronning Elizabeths 90-årige mand, er mandag indlagt på et hospital med en blærebetændelse og vil gå glip af resten af monarkens diamantjubilæum, oplyser Buckingham Palace.

Hertugen af Edinburgh blev kørt fra Windsor Slot til Edward VII-hospitalet i den britiske hovedstad tidligt på eftermiddagen.

- Prins Philip vil forblive på hospitalet til observation i nogle få dage, hedder det i pressemeddelelsen fra Buckingham Palace.

- Han er naturligvis skuffet over at gå glip af aftenens jubilæumskoncert og morgendagens arrangementer, hedder det.

Dermed kommer dronningens mand gennem knap 65 år også til at misse tirsdagens gudstjeneste i St. Paul-katedralen med efterfølgende karettur samt det traditionelle familiefoto på Buckingham Palaces balkon.

Prins Philip tilbragte søndag flere timer ved sin 86-årige hustrus side i silende regn og bidende kulde på skibet "The Spirit of Chartwell", der var ledsaget af over 1000 skibe - det største antal, der nogensinde er set på Themsen på en gang.

Uagtet sin mands helbredstilstand overværer dronningen ifølge BBC mandag aften den store jubilæumskoncert ved Buckingham Palace, hvor blandt andre Elton John, Tom Jones, Paul McCartney, Shirley Bassey og Stevie Wonder optræder for monarken.

Den stjernespækkede koncert finder sted på tredjedagen af de i alt fire dages festligheder i forbindelse med 60 års jubilæet, og titusinder er mødt op.

- Jeg er meget spændt. Det er fantastisk, at hun har været med os så længe, siger læreren Sally Conway, der har taget en Union Jack-hat på.

Koncerten, som bliver overværet af 12.000 mennesker og millioner af tv-seere, finder sted på en rund scene omkring mindesmonumentet for dronning Victoria foran paladset.

Dronningens tiptipoldemor Victoria sad 64 år på tronen. Elizabeth selv blev dronning som 25-årig i 1952.

/ritzau/Reuters