Danmark

Prinsesse Marie besøger fattige i Cambodja

Prinsesse Marie drager i oktober til Cambodja, hvor hun blandt andet skal møde gadebørn og landsbyboere.

Prinsesse Marie besøger fattige i Cambodja

Prinsesse Marie vil uden tvivl komme til at opleve et hav af betydelige kontraster fra sin normale hverdag og bopæl, når hun den 9. oktober rejser til Cambodja på sin første rejse som protektor for Folkekirkens Nødhjælp.

Prinsessen skal være i landet til og med den 12. oktober.

Sammen med Folkekirkens Nødhjælps generalsekretær, Henrik Stubkjær, og organisationens lokale medarbejdere vil prinsessen besøge en række af nødhjælpssammenslutningens udviklingsprojekter i Cambodja.

På turen får hun blandt andet lejlighed til at se et krisecenter for kvinder, et uddannelsescenter for gadebørn samt studere aktiviteter, der er med til at forbedre levevilkårene for fattige landsbybeboere.

Folkekirkens Nødhjælp har arbejdet i Cambodja siden starten af 1980’erne, i første omgang med at hjælpe flygtninge fra borgerkrigen.

Fra begyndelsen af 1990'erne har der været fokus på opbygning af et stærkt civilsamfund og en forebyggende indsats i forhold til tørke og oversvømmelser.

Prinsesse Marie deltog også ved Folkekirkens Nødhjælps landsmøde den 28. april i år, hvor hun blandt andet hilste på medlemmerne af organisationens internationale rådgivningsgruppe.

På landsmødet overrakte hun en genbrugspris til præsteparret Ruth og Herluf Andersen, der for 40 år siden åbnede Folkekirkens Nødhjælps allerførste genbrugsbutik.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.