Prinsgemal på sin fødselsdag: Livet har altid været godt

Prins Henrik fejrer sine 80 år på sit franske vinslot, men der er også tid til en skål med danske turister.

Flankeret af sin hustru, børn, svigerbørn og flokken af børnebørn strålede prins Henrik, da han onsdag mødte verdenspressen på sin fødselsdag.

Prinsgemalen fylder 80 år, og hele den kongelige familie befinder sig derfor på prinsens vinslot, Château de Cayx i Frankrig.

Medier fra flere lande var mødt op på slottet - blandt andet var kinesisk tv forbi, oplyser hoffet.

Og forespurgt om livet bliver bedre med årene, rystede prins Henrik på hovedet og så kærligt på sin hustru, dronning Margrethe.

- Nej, jeg synes ikke, at det bliver bedre og bedre. Livet har altid været godt, sagde han.

Kronprins Frederik, kronprinsesse Mary og deres fire børn sad på den ene side af regentparret, mens prins Joachim og prinsesse Marie tog plads på den anden side med deres to børn og Joachims to sønner med grevinde Alexandra, prins Nicolai og prins Felix, da de royale fødselsdagsbilleder skulle tages.

Her afslørede prinsgemalen, at han havde fået sunget fødselsdagssang i kor af sin store familie.

Dronning Margrethe kunne oplyse, at resten af fødselsdagen bliver holdt helt enkelt i familiens skød.

Prins Henrik tog sig dog også tid til en skål med de danske turister, der var kommet til Frankrig for at ønske prinsgemalen tillykke.

Henri Marie Jean André greve de Laborde de Monpezat blev i 1967 til prins Henrik af Danmark eller prinsgemalen, som han siden 2005 har foretrukket for at markere forskellen til de yngre prinser i familien.

Selv har han aldrig lagt skjul på, at de første år i Danmark var svære.

- Jeg følte, at man betragtede mig som et menneske uden værdi. Danskerne gav mig ikke mange chancer for at vise, hvem jeg var. Man kunne godt have forsøgt også at se mine gode sider, sagde prins Henrik til Ritzau, da han fyldte 60 år.

Siden har danskerne dog fået øjnene op for prinsgemalens humor og mere uformelle sider.

Eksempelvis har han gået tur på fristaden Christiania i København, optrådt i pandakostume til en middag hos WWF Verdensnaturfonden og indspillet et musiknummer med Michael Learns To Rock.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.