EMNER

Print en plakat

Kunne du tænke dig at udskrive dit bedste billede som en kæmpestor plakat? Sådan får du dit yndlingsfoto til at fylde en hel væg.

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Der skal klippe-klistres en del for at samle store plakater med over hundrede A4-sider. Her dog et mindre forsøg med kun 15 sider.

Kunne du tænke dig at udskrive dit bedste billede som en kæmpestor plakat? Det klares let med en almindelig sort-hvid-printer, og billedet behøver ikke engang have særlig høj opløsning. Nøglen er det gratis program Rasterbator, der forvandler billedet til et raster-foto, der er sat sammen af sorte prikker. Start med at gå til: www. kortlink.dk/68g7. Klik “Rasterbate Online” hvis du vil bruge værktøjet direkte på hjemmesiden. Eller klik “Download” for at hente programmet. Resten giver sig selv. Du udpeger billedet - og overfører det til nettet, hvis du bruger web-udgaven. I så fald må billedet højst fylde en megabyte. Klippe-klistre Det valgte foto hives ud til den ønskede størrelse. Du kan løbende følge, hvor mange A4-sider det kommer til at fylde. Du bestemmer også selv, om billedet skal være i farver eller sorthvid. Men det sidste bliver som regel flottest. Resultatet hentes ned som et PDF-dokument - lige til at printe. De mange løse A4-sider kan efterfølgende tapes sammen og sættes i en ramme. Eller du kan lime dem på en stor plade. Hvis nogle af siderne kun er udnyttet delvist, skal du huske at klippe de hvide kanter fra. Det gøres nemmest med en skæremaskine. På hjemmesidens galleri kan du se inspirerende eksempler på flotte kæmpe-udskrifter.