Pris for at opløse skel

ontact

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

STERUP:Institut for Folkeligt Teater i Sterup og Dell’Arte International uddeler pinsedag Håbets Pris. Modtager er C:ontact og Henrik Hartmann, Edison Scenen på Frederiksberg.

Der bliver indledningsvis en teaterforestilling. Teater Ordsmeden opfører "Manden, der kom og gik" - en forestilling af afdøde Knud Holst, Løkken. Teaterstykket er af og med Lars Ditlev Johansen.

Traditionen tro serveres der hyldeblomstvin og rabarberkage på gårdspladsen, hvor Lars Olsen og Birthe Rosenfeldt fra Åsen Teater tager imod sammen med Joan Shirle, der er founding artistic director of Dell’Arte i Californien. Der er en udstilling af Nicholas Folkermann Knudsen i teatrets dansesal. Henrik Hartmann og Naghmeh Mahmouido Kashani fortæller om C:ontakt.

Prisen, der er en maske af maskekunstneren Klaus Tams uddeles i forbindelse med festmiddagen om aftenen. Der bliver musik aff Toby and the Troubles. Festen fortsætter traditionen tro til solen danser klokken 4.29.

- C:ntact er et teater på Edison Scenen på Frederiksberg og en organisation, som vil skabe forandringer i menneskers liv. Og det gør man så: I Danmark, hvor C:ontact nu er landets største ungdomsteater med 40.000 tilskuere om året alene i Københavns-området. Samtidig har C:ontact også projekter i gang i Egypten, Libanon, Palæstina, Ukraine, i Grønland m.v. Det handler alle steder om udvikling og dialog.

C:ntact er grundlagt af Henrik Hartmann kort efter årtusindeskiftet som et sprit nyt skud i Betty Nansen Teatrets visionære væksthus, der - med ham og Peter Langdal ved roret - hele tiden udfordrede tiden under mottoet: “Hvis teatret ikke sætter en dagsorden, er vi ikke en bønne værd".

Selv siger Hartmann, at C:ntact kom ud af en glæde og en interesse i virkelige menneskers virkelige liv og historier. Faktisk startede det hele noget tidligere, i halvfemserne af nysgerrighed.

Henrik Hartmann og holdet bruger deres øjne til at se med, og de handler: Kultur kan inspirere og opløselige teater med tabuet som middel og dialogen som mål.

- Håbets Pris, der er en international pris, gives til en person eller teater, som har arbejdet for det menneskelige håb, vovet kærlighed, vulgært, alvorligt eller poetisk - med gnistrende energi mod vanetænkninger, som er vor kulturs største trussel, Bemærker Lars Olsen.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.