Aalborg

Pris til film om kærestevold

Elever fra Aalborg Produktionsskole har vundet landsdækkende konkurrence

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Teaterstykket, hvor det her er Sidsel Lunding på scenen, hed ”De Tavse Vidner”, mens titlen på vinderfilmen er ”Bryd Tavsheden”.

AALBORG:Videoværkstedet og teaterværkstedet, Teater Kamikaze, på Aalborg Produktionsskole modtager i dag en pris på 10.000 kroner. Sammen har de nemlig vundet en landsdækkende konkurrence ved at lave en film om kærestevold.

Konkurrencen er udskrevet af Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold i samarbejde med foreningen Børn og Unge i Voldsramte Familier, og formålet er blandt andet at sætte fokus på et emne, der kan være svært at tale om.

- Vi syntes, det var et godt emne, som også var relevant for vores målgruppe, fordi det er en problemstilling, der er tæt på, fortæller Henriette Rise, som underviser på teaterværkstedet.

Hun er stolt af elevernes resultat, som også omfatter en teaterforestilling, der blev opført flere gange i december.

- Vi viste den blandt andet for en skoleklasse, og vi blev allerede dengang enige om, at vi ville sende filmen ind til konkurrencen, hvis den blev god nok, fortæller Henriette Rise.

Prisen overrækkes af socialminister Manu Sareen og skuespiller Therese Glahn, og produktionsskolen har endnu ikke besluttet sig til, hvad pengene skal bruges til.

- Jeg tror, vi finder ud af det på vejen derover i bussen. Sidste gang vi lavede noget i forbindelse med julemarkedet gik pengene til et velgørende formål. Og derfor kan det også godt være, at eleverne trænger til noget, der kan give dem en oplevelse eller et afbræk i hverdagen, forklarer Henriette Rise.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.