Pris til idérig overlæge

Overlæge Per Thorgaard fra Aalborg Universitetshospital fik musikpris for projekt ”Musik i ambulancer”

Musik i ambulancerne indkasserede lørdag en pris og her viser ambulancebehandler Henning Sørensen, hvordan han kan betjene musikanlægget fra sin plads ved siden af patienten. 

Arkivfoto

Musik i ambulancerne indkasserede lørdag en pris og her viser ambulancebehandler Henning Sørensen, hvordan han kan betjene musikanlægget fra sin plads ved siden af patienten. Arkivfoto

NORDJYLLAND:Det var ikke kun musikpriser, der blev uddelt, da den årlige musikfest ”Danish Music Awards 2015” lørdag blev afviklet i Forum.

Der var også en pris til ”Årets Idé”, og den gik til Nordjylland. Overlæge i kvalitet på Aalborg Universitetshospital, Per Thorgaard, modtog en statuette for at have været ophavsmand til projektet ”Musik i ambulancer”.

Et forskningsprojekt på Aalborg Universitetshospital har vist, at langt de fleste patienter har stor glæde af specialkomponeret beroligende musik under transporten.

Aftale med Falck

Projektet viser, at syv ud af 10 patienter hellere vil høre beroligende musik frem for lydene i ambulancen. Og projektet banede vejen for, at Region Nordjylland sidste år, som den første region i Danmark, indgik en femårig aftale med Falck, om at patienter bliver kørt til sygehuset ledsaget af musik.

- I mange situationer kan det være livsvigtigt, at patienterne slapper af. Det gælder for eksempel hjertepatienter, patienter med hjerneblødning og fødende kvinder. Derfor er det en gevinst for patienterne, at musik i ambulancerne nu bliver standard, har Per Thorgaard tidligere udtalt.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.