EMNER

Prisen på hummer i frit fald

Fiskere og auktionshuse i Nordjylland har den seneste tid mistet profit i takt med, at priserne på jomfruhummer er faldet drastisk

Fiskerne hiver tonsvis af jomfruhummere op fra havet i øjeblikket, det har været med til at få priserne til at falde drastisk.

Fiskerne hiver tonsvis af jomfruhummere op fra havet i øjeblikket, det har været med til at få priserne til at falde drastisk.

NORDJYLLAND:- I sidste uge lå vores gennemsnitlige kilopris omkring 35 kroner, et enkelt bud røg helt ned på 28 kroner. I August sidste år solgte jeg hummere til en gennemsnitlig kilopris på 70 kroner, fortæller auktionsmester hos Strandby Auktionshus, Jesper Kajgaard. Han er dog glad for, at priserne i denne uge er steget til et niveau omkring 45 kroner, men det er stadig historisk lavt. Det er ti år siden, prisen sidst ramte det niveau, og Jesper Kajgaard har i sine 15 år i branchen ikke oplevet så lave priser som i sidste uge. Hos Læsø Fiskeindustri, som blandt andet forarbejder hummere til videresalg, har direktør Svend Larsen også været vidne til de styrtdykkende priser. - Der bliver fanget mange jomfruhummere i øjeblikket, og så går salget til Italien og Spanien ikke så godt, de er ramt af dårlig konjunktur, lyder Svend Larsens forklaring på de faldende priser. Men forbrugerne skal ikke glæde sig for tidligt. Svend Larsen mener nemlig ikke, at priserne på jomfruhummer hos restauranter og i forretninger vil ændre sig. Det kræver, at det lave prisniveau fortsætter i nogle uger endnu. Hos Strandby Auktionshus har Jesper Kajgaard et ønske til vejrguderne. - Et par uger med dårligt vejr, så der ikke bliver fanget så mange jomfruhummere, vil nok få priserne til at stige, siger han.