Priserne stiger på det danske boligmarked

Endelig har opsvinget bidt sig fast på det danske boligmarked, lyder kommentarerne til de seneste boligtal.

Priserne stiger på det danske boligmarked

Priserne på det danske boligmarked fortsætter den positive udvikling. Fra februar til marts 2013 steg priserne på enfamiliehuse med 0,2 procent og på ejerlejligheder med 1,7 procent, viser tal fra Danmarks Statistik.

Det er dermed tredje måned i træk, at prisen for huse stiger, mens prisen på ejerlejligheder er steget fem måneder i træk.

- Dagens tal er gode nyheder fra boligmarkedet forstået på den måde, at prisstabiliseringstendenserne synes at have bidt sig mere fast, siger Christian Hilligsøe Heinig, cheføkonom i Realkredit Danmark.

Sammenholdes gennemsnittet for første kvartal med de foregående tre måneder, steg priserne på enfamiliehuse med 0,9 procent og på ejerlejligheder med 3,3 procent.

Men på trods af prisstigninger er der dog langt fra fest på boligmarkedet. Ifølge Lise Nytoft Bergmann, boligøkonom i Nordea, er boligpriserne med den seneste tids stigninger kun tilbage på niveauet fra andet halvår 2005.

Da priserne lå højest i 2006/07, var prisen på et hus 17,5 procent højere end i dag, mens prisen på en lejlighed var 18,7 procent højere.

- Mange boligejere vil således nok mene, at de på trods af den seneste tids pæne prisstigninger fortsat har lidt iltmangel, siger hun.

Opgørelsen fra Danmarks Statistik er beregnet på baggrund af de tinglyste handler.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.