Priskrig på benzin breder sig

Flere benzinselskaber har kopieret Statoils prishug på 80 øre for en liter benzin, skriver epn.dk

Priskrig på benzin breder sig

Mens konsekvenserne af Statoils beslutning om permanent at sænke benzinpriserne med 80 øre forplanter sig til resten af det danske benzinlandskab, kan forbrugerne glæde sig over udsigten til en pæn besparelse.

Det skriver epn.dk.

For en gennemsnitlig dansk bilist, der kører 20.000 kilometer om året i en bil, som kører 15 kilometer på en liter benzin, vil der være omtrent 1.000 kr. at spare.

Kort efter, at Statoils beslutning blev kendt, gjorde konkurrenter som OK, Q8, Shell og Uno-X det klart, at de er nødt til at følge efter, skriver epn.dk.

Det kan torsdag ses af FDM's prisværktøj, der afslører, at priserne for benzin- og diesel ligger omtrent 80 øre under listeprisen på masser af tankstationer landet over.

En liter 95 blyfri koster således omkring 11,90 kr., mens diesel mange steder lander på omkring de 11 kr.

- Vi følger med Statoil ned, ligesom vi vil fastholde prisforskellen til de ubemandede tankstationer.

- Modsat andre aktører i markedet har vi ikke kapitalstærke selskaber i ryggen, men jeg er overbevist om, at vi kan fastholde vores position, siger Jørgen Wisborg, adm. direktør for OK, i torsdagens udgave af Morgenavisen Jyllands-Posten.

Statoils mål med aktionen er at lægge priskrigen død ved at fjerne en stor del af bruttoavancen, så der er mindre at slås om, skriver epn.dk.

Det er samtidig håbet, at man kan tage morgenpresset af selskabets knap 400 tankstationer, der oplever af 30-40 procent af salget ligger før kl. 10.

Diesel-priserne falder fredag med 6 øre til 11,13 kr., mens benzinpriserne stiger med 3 øre.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.