Prismodtager med stramt program

Lars Møller synger ved 17 forskellige operaer på Nationaltheater Mannheim i løbet af en sæson, men får alligevel tid til at komme hjem og modtage Operaprisen i Aalborg til sommer.

Lars Møller synger ved 17 forskellige operaer på Nationaltheater Mannheim i løbet af en sæson, men får alligevel tid til at komme hjem og modtage Operaprisen i Aalborg til sommer.

Det blev barytonen Lars Møller, som fik Operaprisen 2008. Ved et pressemøde, der ikke omhandlede prisen, men derimod Aalborg Operafestival, omtalte musikchef i Aalborg Symfoniorkester og Operaprisens juryformand Poul Elming vinderen. - Han er lige så stor en spasmager, som han ser ud til på billedet, sagde han, men roste også sangerens teknik og potentiale, som musikchefen selv har haft nært kendskab til, da han sang sammen med vinderen i ”Flagermusen” på Det kgl. Teater i 2007. - Jeg tænkte med det samme, at det skulle være Lars Møller, der skulle modtage prisen, og det var bestyrelsesmedlemmerne så heldigvis helt enige i, siger han om det altså meget lidt svære valg. Den 30-årige sanger er oprindeligt fra Herning, blev uddannet ved Jysk Musikkonservatorium i 2004 og tre år senere ved Det kgl. Teaters Operaakademi. For tiden lyder hans stemmepragt dog på Nationaltheater Mannheim i Tyskland. Her har han et yderst presset program, hvor han på tre måneder har spillet 24 forestillinger fordelt på ni operaer. - Det gør mig selvfølgelig erfaren i mange forskellige operaer, men det gør også, at jeg ikke har tid til at komme hjem til Danmark og give koncerter. Så det er et kæmpe skulderklap, at jeg ikke er "glemt" derhjemme, siger han fra sit hjem i Mannheim. Lars Møller er bestemt heller ikke glemt i hjemlandet. I november modtog han nemlig også en pris. Det såkaldte Hans Voigts Mindelegat på 75.000. Operaprisen består af et legat på 25.000 plus en koncert med Aalborg Symfoniorkester. Den kommer til at foregå 5. juni i år, hvor han vil modtage prisen af sidste års vinder Charlotte Hjørringgaard Larsen.