Film

Prisregn over Aalborg Teater

Tre af 15 priser tilfaldt nordjyske teaterfolk ved årets Reumert-uddeling

3
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Reumert-vindere - KLAUSULERET TIL DEN 22. JUNI 2014 KL. 22.15. Vindere Årets Reumert 2014 søndag 22.juni 2014. Årets Mandlige Birolle Andreas Jebro i Den spanske flue, Aalborg Teater

KØBENHAVN:Hele tre gange måtte skuespillere og personale fra Aalborg Teater på scenen for at modtage priser, da Årets Reumert-priser blev uddelt søndag aften.

Priserne gik til Marianne Høgsbro for bedste kvindelige hovedrolle som Sara Levin i forestillingen ”Indenfor Murerne”. Til Andreas Jebro for bedste mandlige birolle i opsætningen af ”Den spanske Flue”. Og til ”En kort en lang”, der blev kåret til årets musikforestilling.

Da Marianne Høgsbro blev kaldt op på scenen for at få sin pris, måtte hun lægge øre til følgende bemærkninger:

- Marianne Høgsbro skabte en bevægende Sara Levin, fuldkommen fri af teatertraditionen. Vi så en klog og underfundig kvinde, hvis ord om familiens lov fik så nutidig en følsomhed, at vi hørte dem, som var det første gang, lød begrundelsen. Foruden æren blev Marianne Høgsbro også 40.000 kroner rigere lige der.

Den lækreste forfører

Men der var sandelig også rosende ord til Andreas Jebro for hans birolle i ”Den spanske flue”:

- Han var klædt ud som en nar, men han opførte sig som den lækreste forfører – og netop derfor endte Andreas Jebro med at fordreje hovedet på alle. Også den kvinde, han egentlig ikke kunne få. Farcekunst med scorekraft, blev det sagt om ham. Også han kunne stikke en check på 40.000 kroner i inderlommen.

Og endelig måtte teatret på scenen for at modtage prisen for årets bedste musikforestilling. Det blev ”En kort en lang”. Og de rosende ord fra scenen lød sådan:

En boblende bøssemusical

- Alle knuselskede denne boblende bøssemusical. En frydefuld, dejligt bramfri og velspillet forårsfornøjelse med et sprællevende persongalleri. Til gyngende ørehængere i en dynamisk og legesyg iscenesættelse. Sikke en fest!

Aalborg Teater var nomineret til syv priser, og det lykkedes altså at hive tre statuetter hjem til Nordjylland.

Aftenens største pris, Årets Hæderspris, gik til skuespiller Henning Jensen, som også kunne opleves på Aalborg Teater i forestillingen ”Indenfor Murerne”.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst