Udland

Prisvindende skuespiller Ken Howard er død 71 år gammel

Film- og tv-skuespilleren Ken Howard, der stod i spidsen for forbund, er død i sit hjem. Årsagen er ukendt.

SAG-AFTRA presidents Howard and Reardon greet their members at the 19th annual Screen Actors Guild Awards in Los Angeles Foto: Reuters/Lucy Nicholson

SAG-AFTRA presidents Howard and Reardon greet their members at the 19th annual Screen Actors Guild Awards in Los Angeles Foto: Reuters/Lucy Nicholson

Kenneth Joseph "Ken" Howard har vundet både Tony- og Emmy-statuetter for sit skuespil.

Onsdag er han død i sit hjem nær Los Angeles.

Det skriver en række internationale medier.

Ken Howard er død i en alder af 71 år. Indtil sin død stod han som præsident i spidsen for forbundet SAG-Aftra, der repræsenterer cirka 160.000 skuespillere, dansere, journalister, sangere og andre i mediebranchen.

- Ken var en enestående leder, og hans vision for denne union var en kilde til inspiration for os alle, siger fungerende præsident i SAG-Aftra Gabrielle Carteris i en skriftlig udtalelse på forbundets hjemmeside.

- Han var et exceptionelt menneske, og vi er dybt berørte af hans død. Mine tanker går til hans elskede hustru, Linda, og deres familie. Han vil blive savnet, siger hun videre.

Det er ukendt, hvad dødsårsagen er.

Ken Howard har haft en 50 år lang karriere som skuespiller både på film og i tv. Senest havde han en finger med i filmen "Joy", der blev nomineret til en Oscar.

Mest kendt er han dog for sin rolle som træner Ken Reeves i "The White Shadow" på tv-stationen CBS. Serien handler om en high schools basketballhold, der både består af hvide og sorte spillere.

Howard selv var i sin ungdom også basketballspiller godt hjulpet på vej af sin højde. Han var ifølge SAG-Aftra den eneste hvide spiller på holdet.

Yderligere er Ken Howard kendt fra NBC-dramaet "Crossing Jordan", ligesom han har haft en rolle i "30 Rock".

Ken Howard blev præsident for SAG-Aftra i 2009 og genvalgt i 2011.

Det er SAG-Aftra, der står bag prisuddelingen Screen Actors Guild Awards hvert år.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.