Private bag misbrugslinie

På mandag åbner i Jammerbugt Kommune en anonym misbrugslinie, der skal hjælpe forældre, der står i en svær situation, hvor deres unge er på vej ud i eller er endt i et misbrug.

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Jens Ole Nielsen har selv en søn, der var inde i et begyndende misbrug. Nu er han ude af det. Han har tidligere taget initiativ til bl.a. et arrangement om unge og misbrug samt holdt flere møder med ungdomskonsulenterne.

Bag misbrugslinien, der har fået navnet Nødtelefonen, står to forældre, der begge selv har været i situationen. I første omgang vil telefonen være bemandet søndage og onsdage i tidsrummet kl. 20-22. - Misbrug er blevet et stort problem. Et alt for stort problem. Vi satser på at kunne sætte ind med hjælp til forældre til unge fra 13 til 18 år, fortæller bureaudirektør Jens Ole Nielsen, Aabybro. Han er sammen med teknisk assistent Lene Juel Pedersen, Pandrup, initiativtager til Nødtelefonen. - Der er 3341 unge i denne aldersgruppe i Jammerbugt Kommune. Der er mellem 330 og 660 af disse unge, der ryger hash, og 200-400 har et overforbrug. Her taler jeg kun om hash. Desuden har vi også problemer med kokain, amfetamin og stærkere stoffer i kommunen. Så vi står overfor et stadig stigende problem, påpeger Jens Ole Nielsen. - Problemet er stærkt stigende. I dag er der stoffer til salg i alle byer i kommunen. Det sælges i skolegårde, i baggårde, privat og her på Banestien i Aabybro. Netop ved bænken på Banestien, tæt ved Aaby Søndre Gade, præsenteres Nødtelefonen af de to initiativtagere bakket op af Jette Juel jensen, leder af Frivillighuset i Jammerbugt Kommune, og Conny Pedersen, nytiltrådt ungdomskonsulent i kommunen. - Lokalpolitikerne har intet foretaget sig for at hjælpe de forældre, der føler sig magtesløse, når deres barn kommer i kontakt med stoffer. Derfor har vi på privat initiativ etableret denne telefonlinie. Vi kan ikke rådgive, men vi kan lytte i øjenhøjde og hjælpe forældrene videre til rådgivningssteder, hvor der kan hentes hjælp, forklarer Lene Juel Pedersen. Hun tror på, at forældre til unge med misbrugsproblemer bedst taler sammen med andre forældre, der har stået i samme situation. Jammerbugt Kommune har gennem frivillighuset doneret to mobiltelefoner til Nødtelefonen. Projektet skal markedsføres via postkort til forældre, via plakater og på en hjemmeside. - Vi planlægger fire forebyggende arrangementer i løbet af efteråret. Et i hver af de fire hovedbyer i kommunen. Her vil vi bl.a. oplyse om hvilke symptomer, forældre skal være opmærksomme på, afslører Jens Ole Nielsen. Indtil videre er det en lille kreds, der står bag og vil bemande Nødtelefonen. Men initiativtagerne håber, at kredsen meget hurtigt vil vokse. Kredsen arbejder sammen med kommunens ungdomskonsulenter.