Private dagplejeres fastelavnsfest

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

- Når de andre ikke vil, så skal jeg den farlige tiger nok gi’ den tønde et ordentligt slag, siger tigeren, hvis borgerlige fornavn er William. Foto: Ole Torp

Oppe på scenen i Dronninglund Hallerne er der, når skillevæggen er trukket for, et ganske udmærket lokale, og det bruger de private dagplejere i Dronninglund hver anden tirsdag sammen med børnene. Denne gang var det selvfølgelig fastelavn, som var på programmet.

De fire dagplejere, Jeanette Fønns, Jeanette Pedersen, Charlotte Nebelung og Heidi Rasmussen, og 12 børn var kommet til det punkt i programmet, hvor der skulle slås katten af tønden, og de festligt udklædte børn daskede (det må være det passende udtryk) til den minimale tønde, som var hængt op midt i lokalet. Hvis ikke et par af de voksne havde til hensigt at deltage med et kraftigere redskab, ville tønden sikkert være i hel og ubeskadiget tilstand, når seancen var ovre.

- Brønderslev Kommune yder tilskud til privat pasning af børn i alderen 24 uger og indtil det tidspunkt, hvor børn almindeligvis optages i børnehaveklasse. Det er kommunen, der godkender den enkelte børnepasser, og kommunen fører løbende tilsyn med hjemmene.

Sådan er de kommunale rammer for den private dagpleje, og Heidi Rasmussen siger om ordningen:

- Vi er et godt alternativ til den kommunale dagpleje. For det første er det billigere for forældrene, og for det andet har vi større frihed som private dagplejere.

Da vi forlod fastelavnsfesten, var der som ventet ikke sket noget med tønden, men det tog børnene meget afslappet. Løve, balletdanserinde, tiger, vejformand og mange andre fastelavnsfigurer løb rundt efter hinanden, og da der kom nogle store bolde ind i rummet, var de for de fleste betydeligt sjovere end tøndeslagning. Hovedindtrykket var, at børnene morede sig og befandt sig godt.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.