Private plejefirmaer på vej med garantifond

Kommuner skal sikres mod tab ved pludselige firmalukninger

Vibeke Haaning, formand for KA Pleje, oplyser, at en garantifond for private plejefirmaer er på vej. Foto: Bent Bach

Vibeke Haaning, formand for KA Pleje, oplyser, at en garantifond for private plejefirmaer er på vej. Foto: Bent Bach

DANMARK:En række private plejefirmaer er på vej med en garantifond, der skal holde kommunerne skadesløse, hvis et af de private firmaer pludselig lukker.

Flere private pleje- og rengøringsfirmaer er gået konkurs, og onsdag skete det også for Gurli’s Rengøring & Pleje i Asaa.

Firmaet stod for rengøring og pleje hjemme hos knap 400 ældre borgere i Aalborg og Brønderslev kommuner.

På grund af firmaets konkurs måtte begge kommuner straks overtage hjemmeplejen hos disse ældre borgere.

Nu er arbejdsgiverforeningen og brancheorganisationen KA Pleje på vej med en særlig garantifond, der skal sikre, at kommunerne ikke lider økonomiske tab, hvis et af de private plejefirmaer i KA Pleje pludselig bukker under.

- Det skal være en sikring af kommunerne økonomisk, hvis et privat plejefirma pludselig lukker, siger Vibeke Haaning, formand for KA Pleje og direktør for det private hjemmepleje- og rengøringsfirma Blæksprutten i Hjørring.

Hun oplyser, at KA Pleje organiserer omkring hvert tredje af de private hjemmeplejefirmaer her i landet. De vil til marts næste år blive præsenteret for et forslag til, hvordan sådan en garantifond kan strikkes sammen.

KA Pleje er i dialog med fagforeningen FOA og Kommunernes Landsforening for at sikre sig, at den planlagte garantifond kan leve op til deres ønsker og krav, oplyser Vibeke Haaning.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.