Problemer tages alvorligt

Alzheimerforeningen i Nordjylland har haft møde med politikerne i socialudvalget

Det var Anne Folden fra Skagen, der først fortalte om problemerne på Drachmannsvænget.  Arkivfoto: Peter Broen <i>Peter Broen</i>

Det var Anne Folden fra Skagen, der først fortalte om problemerne på Drachmannsvænget. Arkivfoto: Peter Broen Peter Broen

FREDERIKSHAVN:I de seneste måneder har der været store problemer på plejehjemmet Drachmannsvænget i Skagen og i Aalbæk Plejeboliger.

Alzheimerforeningen i Nordjylland er gået ind i sagen, og i tirsdags havde formanden for foreningen, Gunver Folmand, et møde med politikerne i socialudvalget.

Men også socialdirektøren, områdelederen i Skagen samt formanden for ældrerådet og formanden for bruger- pårørenderådet på Drachmannsvænget deltog i mødet.

- Først og fremmest er jeg glad for, at politikerne har taget konsekvensen af de mange problemer. Der er iværksat handleplaner, og der er generelt rettet stor fokus mod Drachmannsvænget og plejeboligerne i Aalbæk, siger Gunver Folmand.

Udover at politikerne for længst har lovet, at ældreområdet får tilført flere penge, så er der flere ting, der skal rettes op på, før forholdene hos de ældre bliver bedre.

- Udannelse og efteruddannelse hos personalet er vigtigt. Når man for eksempel uddanner sig til social- og sundhedshjælper er det ret begrænset, hvor meget eleverne lærer om pleje og omsorg for demensramte. Derfor er det vigtigt, at kommunen tilbyder den rigtige uddannelse, siger Gunver Folmand.

Hvad angår Aalbæk Plejeboliger er Alzheimerforeningen især blevet chokeret over en rapport fra embedslægen, som tidligere har været beskrevet i NORDJYSKE Stiftstidende.

- Rapporten viste blandt andet, at beboerne ikke fik den rette ernæring. Men også her vil der blive lavet handleplaner, så de samme fejltagelser ikke bliver gentaget. Både socialudvalget, socialdirektøren og områdelederen viste stor imødekommenhed, fortæller Gunver Folmand.

Alzheimerforeningen blev samtidig lovet et opfølgningsmøde, der vil finde sted om tre måneder.

- Så håber jeg selvfølgelig på, at ernæringsplanerne er fulgt i Aalbæk, og at der er styr på forholdene på Drachmannsvænget. Det skal være trygt og give ro og sikkerhed at komme på plejehjem, siger Gunver Folmand.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.