Prøv en sherry

Det kan stadig lade sig gøre at sælge sherry i Danmark. Salget er ellers faldet dramatisk, og det er tydeligt, at vinen stort set er blevet glemt. Det er synd, bl.a. fordi den tørre Fino er lækker og det er let at finde mad, der passer til. Den udvikling fik vinchef i Fakta, Henrik Lind, til at gøre noget ”desperat. Enten skulle der ske noget voldsomt , eller også skulle Fakta holde om med at sælge sherry, sagde han lidt bramfrit. Resultatet blev en af tale med et af de meget anerkendte huse, Bardillo, om tilbud på den type, der hedder Pedro Ximenez. Det er en særdeles sød, fed og voldsom vin. Spontant ville man gætte på, at der aldrig ville gå godt. br Det gik godt, for prisen blev sat til 39,95 kr., hvilket er langt under den normale pris. Det kunne sælge. Faktisk har sherrysalget overhalet portvinen i Fakta med det initiativ. Til chokoladekagen er den perfekt. Chokolade er jo ikke det letteste at sætte vin til, men Pedro Ximenez kan klar alle udfordring – ja den er næsten selv en dessert. Men selvfølgelig skal der også mousserende vin til nytårsmaden. Jeg har valg champagnen Deutz Brut (249 kr. hos H. J. Hansen Vinhandel, Aalborg, tlf. 98125290), fordi den er god både som det første glas til dronningens tale og til forretten. Fasan er ikke særlig krævende. Rødvinen dertil skal bare ikke være for tungt.