Prøve på virkeligheden

2.g’erne fra Fjerritslev Gymnasium var til årsprøver ude i det virkelige liv

2
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Christina Cæsarsen og Sten Stenbæk begge lektorer på Fjerritslev Gymnasium, Øyvind Stenbæk, it-medarbejder hos Nykredit samt Per Lorenzen, formand for Tranum Landsbyråd fungerede som censorer for grupperne, der lod sig inspirere af Tranum.

TRANUM/FJERRITSLEV:Normalt afholdes prøveeksamen før sommerferien. Men for 2.g’erne på Fjerritslev Gymnasium foregik det allerede fredag. Her var de oppe til årsprøve i faget ”Almen studieforberedelse”.

Skolen er med i et forsøg, kaldet ”Innnovation i Almen Studieforberedelse”, som undervisningsministeriet har søsat, fordi Danmark mister arbejdspladser og mangler innovation.

- Hvis vi skal være innovative, skal det også have noget med virkeligheden at gøre. Vi skal have fat i reelle problemstillinger, som folk går og tumler med. Det kræver eksterne samarbejdspartnere, begrunder Henning Johansen, pædagogisk leder på Fjerritslev Gymnasium.

2.g’erne har været inddelt i 16 grupper, der fordelte sig på Visitjammerbugt (seks grupper), Sparekassen Himmerland (to grupper), Fjerritslev Borgerforening (to grupper) samt Tranum Landsbyråd (seks grupper). Alle parter var meget begejstrede for samarbejdet.

Projekterne skal nu evalueres af de involverede parter, så man kan finde ud af, hvilke dele der kan realiseres.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.