Danmark

Professionelle reddere er glade for robuste borgere

Borgere, der lærer om basale beredskabsopgaver, er en gave for det professionelle beredskab, siger ekspert.

Er du en robust borger, der ved, hvad du skal gøre, når sirenerne lyder, stormen rammer eller strømmen ryger i dagevis?

Hvis ja, så er du til stor hjælp for det professionelle beredskab, vurderer krisestyringsekspert Mads Ecklon fra Beredskabsstyrelsen.

- Det er vigtigt i en beredskabssituation at betragte borgerne som en aktiv ressource frem for nogle, der bare skal hjælpes, siger han.

- Derfor er det også oplagt, at hvis en stor gruppe borgere er uddannet til at hjælpe sig selv og hinanden i en krisesituation, så er det positivt, fordi vi så kan bruge vores kræfter på andre opgaver, siger krisestyringseksperten.

Dermed bakker han op om den frivillige organisation Beredskabsforbundets stort anlagte borgeruddannelse "Robust Borger", hvor ambitionen er at uddanne en million almindelige danskere i de mest basale beredskabsopgaver inden for de næste 30 år.

Indtil videre har Beredskabsforbundet dog kun fået uddannet 2000 borgere på det første halve år, og Mads Ecklon vurderer da også, at målsætningen om en million på de frivillige kurser er "meget ambitiøs".

Han er til gengæld ikke bekymret for, at de borgere, der har gennemført den to gange tre timer lange uddannelse, vil rende i vejen for de professionelle reddere, når en ulykke indtræffer.

- Det er vi ikke så bange for, for dem de, der er opmærksomme på, hvordan beredskabet fungerer, vil også typisk være dem, der har bedst forståelse for at lade de professionelle komme til, siger han.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.