Professionelle tricktyve snød ældre for en halv million

To rumænere kom til Danmark for at begå tricktyverier. Det har nu kostet dem en fængselsdom og udvisning.

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Denmark, 2800 Lyngby, Court, tribunal, court of justice, retten i lyngby, lyngby domstol Foto: Free/Free

Når et rumænsk ægtepar har afsonet en fængselsdom på to år og otte måneder for et stort antal tricktyverier, bliver parret udvist af Danmark.

Det har Retten i Lyngby afgjort onsdag.

Parret bliver beskrevet som professionelle tyve, der især har stjålet fra ældre danskere. De to har afluret ofrenes dankortkoder i forskellige butikker og derefter stjålet kortet fra dem.

I alt lykkedes det Petronela Feraru og Vasile Gologan at stjæle 48 dankort og hæve over en halv million kroner på dem.

Tricktyverierne foregik typisk på den måde, at tyvene afledte offerets opmærksomhed ved kassen i et supermarked under påskud af, at vedkommende havde tabt en hundredkroneseddel eller en 50'er, som folk ofte tog imod.

Uden for supermarkedet henvendte tyvene sig igen for at få sedlen tilbage, og under det postyr, der opstod, stjal de så personens dankort.

De stjålne kort blev typisk brugt umiddelbart efter til at hæve kontanter i pengeautomater, men de blev også brugt til at købe ting i forskellige forretninger.

I alt lykkedes det de to mistænkte at misbruge stjålne dankort 133 gange mellem september 2013 og april 2015.

Retten lægger vægt på, at det rumænske par udelukkende kom til Danmark for at begå kriminalitet. Det er blandt andet den vurdering, der betyder, at parret også får en udvisningsdom.

Rumænerne blev anholdt i Frankrig i november 2015, på baggrund af en europæisk arrestordre. Det har ifølge anklagerfuldmægtig Line Rosberg været afgørende for, at retssagen kunne blive til virkelighed.

- Takket være et godt politisamarbejde på tværs af grænserne i Europa har det i dag været muligt at retsforfølge de to dømte, selv om de for længst havde forladt landet, og det kan man jo kun være tilfreds med, udtaler hun i en pressemeddelelse.

Mens manden tilstod stort set alle anklagepunkter, nægtede kvinden sig skyldig. De ankede begge dommen til landsretten.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.