Professor: Corydons sms er uhørt

Professor og arbejdsmarkedsforsker Flemming Ibsen kritiserer finansministeren for at lægge pres på SAS-ansatte.

Professor: Corydons sms er uhørt

Finansminister Bjarne Corydon (S) gik over stregen, da han med en sms-besked lagde direkte pres på de kabineansattes fagforening CAU.

I sms'en opfordrede han stewardesserne til at sige ja til SAS-ledelsens spareplan, men det var utidig indblanding og helt unødvendigt, mener professor og arbejdsmarkedsforsker Flemming Ibsen, Aalborg Universitet.

- I forvejen er forhandlerne udmærket klar over, at det er SAS' overlevelse, der er på spil. Det er en utidig måde at intervenere på, siger han til Ritzau.

Sms'en tikkede ind hos tillidsfolkene mandag formiddag, mens CAU som den sidste faggruppe i SAS forhandlede med SAS-ledelsen i Københavns Lufthavn.

I sms’en opfordrer Bjarne Corydon kabinepersonalet til at sige ja til en aftale, der indebærer, at de skal gå markant ned i løn og samtidig arbejde mere.

Flemming Ibsen forstår godt Corydons bekymring for forhandlingerne, fordi mange arbejdspladser risikerede at gå tabt, hvis det ikke lykkedes at nå til enighed.

- Men han burde vide, at sådan en besked kan gøre større skade end gavn. Det stresser forhandlerne yderligere, og i stedet burde han have ønsket dem held og lykke med forhandlingerne, siger Flemming Ibsen.

Formand for Dansk Folkeparti Kristian Thulesen Dahl mener, at Bjarne Corydon med sit pres har brudt reglerne for drift af statslige selskaber.

- Vi har jo et regelsæt omkring driften af statslige selskaber, som definerer, hvad Finansministeriets rolle er i forhold til at stå for ejerskabet.

- Jeg mener, at der er stor grund til at tro, at finansministeren er gået ud over reglerne, siger Kristian Thulesen Dahl.

Flemming Ibsen vil ikke vurdere, om Corydon har overtrådt reglerne, men hæfter sig i stedet ved finansministerens manglende situationsfornemmelse.

- Han har ikke haft en psykologisk fornemmelse for, hvordan han burde agere, siger han.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst