Professor: Elbæk-sag bliver ret udramatisk

Elbæk går et ret udramatisk forløb i møde. Det vurderer jura-professor trods beskyldninger om vennetjenester.

Professor: Elbæk-sag bliver ret udramatisk

Selvom det fyger med beskyldninger om vennetjenester mod kulturminister Uffe Elbæk (R), vurderer professor fra Juridisk Institut på Aalborg Universitet Lars Bo Langsted umiddelbart ikke, at der er grund til at tro, at ministeren har gjort noget forkert.

Beskyldningerne mod ministeren kommer efter, at Uffe Elbæk flere gange har holdt officielle middage og debatmøder på Akademiet for Utæmmet Kreativitet, som han tidligere har siddet i bestyrelsen for, og hvor hans partner nu er ansat.

Til de fem arrangementer har der været en kuvertpris på mellem 1100 og 1861 kroner. Men selvom der i Farum-sagen mod Peter Brixtofte blev benyttet en tommelfingerregel, der lød på 1000 kroner per kuvert, kan reglen ikke overføres til den aktuelle sag.

- Der er ikke så frygteligt mange regler på området. I Farum-sagen tiltrådte Landsretten, at man brugte 1000-kroners-reglen i lige præcis den sag, fordi der var tale om så mange middage, men det er ikke nogen fast regel, siger han og fortsætter:

- Det afhænger stadig af, hvad formålet er, hvor hyppigt det forekommer, og hvem deltagerne er. Det ene møde var for alle EU's sportsministre. Det synes jeg ikke er særligt ophidsende.

Heller ikke problematikken om, at ministerens partner er ansat ved Akademiet for Utæmmet Kreativitet, behøver at have nogen betydning

- Det behøver ikke umiddelbart være et problem, så længe man ikke har givet mere for tingene, fordi det er foregået på skolen, siger professoren, der venter at ministeren går et "ret udramatisk" forløb i møde.

Indtil videre er Rigsrevisionen ikke gået ind i sagen. Derfor er det fortsat en politisk beslutning, hvad der skal ske fremadrettet.

Ministeren fortalte lørdag på TV2 News, at han vil indkalde sine kulturordførerkollegaer til en forklaring.

Sten Bønsing, der er lektor i forvaltningsret ved Aalborg Universitet, vurderer i BT, at kuvertprisen kan være over grænsen, men at sagen befinder sig i en gråzone.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.