Professor: Lektiecafé skal være for alle

Lektiecaféer risikerer at blive en straf for de svage, hvis de dygtige får lov til foretage sig noget andet.

Professor: Lektiecafé skal være for alle

Alle elever skal gå i lektiecafé, for ellers risikerer lektiehjælpen at blive en straf for de svageste elever.

Professor og skoleforsker Niels Egelund, Aarhus Universitet, siger, det er afgørende, at vilkårene er ens for alle elever.

- Det skal selvfølgelig ikke være sådan, at de fagligt svage sidder og knokler med deres matematikstykker, mens de andre laver noget spændende uden for skolen, siger Niels Egelund.

Dermed går han i rette med Dansk Folkeparti, der forud for torsdagens forhandlinger om folkeskolen, siger, at partierne er enige om, at det skal være muligt for elever, der ikke ønsker lektiehjælp at vælge noget andet i det tidsrum.

Men skal lektiecaféen fungere, er det nødvendigt, at alle elever sidder sammen, men de behøver ikke nødvendigvis lave det samme, siger Niels Egelund.

- Hovedsagen er, at man får lejlighed til at øve sig i noget, der passer til ens niveau. Nogen kan fordybe sig i komplekse emner, mens andre sidder med noget mere simpelt, siger Niels Egelund.

Den obligatoriske lektiehjælp er den sidste knast i forhandlingerne om folkeskolen, som genoptages torsdag.

Det skyldes, at De Konservative kun vil stemme for, hvis den del af aftalen pilles ud. Partiet foreslår i stedet et kompromis, hvor resten af reformen gennemføres. Kan Folketinget efter næste valg mønstre et flertal, vil partiet ikke spænde ben.

Men partiets modstand er ifølge Dansk Folkeparti et mediestunt, fordi partierne allerede er enige om, at eleverne kan vælge andre aktiviteter i lektiecaféen.

Undervisningsminister Christine Antorini (S) ønsker ikke at udtale sig om sagen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.