Udland

Profet-uro: Sudan trækker stikket til YouTube

Ligesom Pakistan og Afghanistan lukker Sudan ned for videotjenesten på grund af kontroversielt Muhammed-klip.

Profet-uro: Sudan trækker stikket til YouTube

Sudan har lukket for adgangen til den populære videotjeneste YouTube for at forhindre, at befolkningen ser filmen "Innocence of Muslims", der håner muslimernes profet Muhammed.

Sudan forsøgte i første omgang blot at få YouTubes ejer, Google, til at fjerne den islamkritiske produktion fra hjemmesiden.

- Vi sendte et brev til Google lørdag, men da vi ikke fik noget svar, prøvede vi at blokere for filmen, siger lederen af Sudans telestyrelsen, Azz el-Din Kamel.

- Det havde vi problemer med, og så var vi tvunget til at lukke al adgang til YouTube. Vi åbner ikke for hjemmesiden igen, før filmen bliver fjernet, fastslår han.

Pakistan og Afghanistan har allerede trukket stikket til YouTube efter en trailer for den islamkritiske film i sidste uge blev lagt på hjemmesiden.

Filmen har udløst blodige protester i flere lande verden over, og det har fået Google til at blokere for adgangen til filmen i Egypten, Libyen, Indien, Indonesien og Singapore.

Men Google har dog nægtet helt at fjerne den kontroversielle film-snas fra YouTube, selvom den amerikanske regering har lagt pres på selskabet.

"Innocence of Muslims" er angiveligt lavet af den 55-årige egyptiske kopter Nakoula Basseley Nakoula, som har brugt dæknavnet Sam Bacile.

En kvindelig skuespiller fra amatørfilmen har lagt sag an mod filmskaberen. Hun vil have ham dømt for bedrageri og bagvaskelse.

Cindy Lee Garcia troede, at hun skulle medvirke i et uskyldigt ørkeneventyr om Egypten, men i stedet fik hun en rolle i den film, der har udløst protester og krævet flere dødsfald.

Hun ønsker at få klippet fjernet fra YouTube. Derfor har hun også sagsøgt både videotjenesten og Google, fordi hun mener, at hendes privatliv er blevet krænket, og at hendes liv er i fare.

/ritzau/Reuters

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.